Opel Corsa: motor doet heel vreemd!!!

Bouwjaar: 1994

Beste mensen,

Ik heb een groot probleem met mijn corsa B 1.4i uit 1994 (automaat. Het volgende is er aan de hand:
Sinds 1 maart ongeveer, start mijn corsa moeilijk. Het duurt soms wel 10 seconden voordat de motor aanslaat, daarna moet ik vol gas geven anders slaat de motor gelijk weer af. Dit gas geven moet ik ongeveer de eerste minuut volhouden met een pompende beweging (dus gaspedaal vol intrappen en daarna weer los laten), pas daarna loopt de motor stationair. Dit is eigenlijk alleen het geval bij een koude motor!!!!

Het grootste probleem komt daarna:
De eerste vijf minuten wanneer ik rijd, moet ik bij het optrekken echt héél langzaam het gaspedaal intrappen. Als ik het gaspedaal iets te ver intrap, houd de auto even in (net alsof hij geen kracht meer heeft en verzuipt), daarna komt ie als een slak zo langzaam weer op gang. Trap ik het gaspedaal nog verder in dan slaat de motor gewoon af.
Het is niet alleen erg vervelend, maar ook nog heel erg gevaarlijk, omdat ik nu niet kan inschatten of ik bijvoorbeeld bij een kruising nog voor een bepaalde auto de kruising kan oversteken. Nu wacht ik maar tot de weg redelijk leeg is en dan steek ik pas over, maar wanneer er mensen achter mij zitten, is dit ook erg vervelend voor hen. Gisteren is de auto bij de opel garage geweest, maar de monteurs konden niks vinden.

Weet iemand de oorzaak of heb je een idee…..zeg het alstublieft!..want zo kan ik niks en breng ik mezelf maar anderen ook in gevaar.

Alvast bedankt!!

Met vriendelijke groeten,

Bart

streamer

Geplaatst door streamer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ibo4643 (0), 19 jaar geleden

Waarschijnlijk is het de Temperatuur sensor .

Groetjes,

Atilla

Kan deze bij de sloop halen of van een bekende corsa rijder even testen.

streamer (0), 19 jaar geleden

Hoi mensen,

Ik heb het probleem nog steeds niet gevonden, omdat de hele elektra-boel alsmaar raarder gaat doen! Ik hoop het snel te vinden, als dat het het geval is, laat ik het uiteraard even weten.

Groeten,

Streamer

streamer (0), 19 jaar geleden

He iedereen,

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de reacties! Eindelijk is het probleem dan gevonden, want vorige week ging het motor-management lampje branden. Meteen naar de garage gegaan en ja hoor...er stond een storing. Het was de temparatuur-sensor, meteen verwisseld en hij rijd weer als een zonnetje. Dus voor mensen die hetzelfde hebben als wat ik had, kijk de temparatuur-sensor op je motorblok na of vervang hem voor de zekerheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.