Opel Omega: Omega 2.5TD 1994 foutcode 64 285000km

Bouwjaar: 2006

Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum.

Al een 10tal keren gaat even het diagnoselampje van de motor-electronica branden. Plots vermogensverlies en 1 maal motor die volledig uitvalt. Steeds bij lage snelheden (5-20 km/h) en voornamelijk bij versnellen. Uitlezen geeft foutcode 64 maar garage weet het verder ook niet onmiddellijk. Mogelijk iets mis met de brandstoftoevoer. Is dat de brandstofpomp of zijn er nog andere mogelijke oorzaken?

Op voorhand bedankt voor soortgelijke ervaringen of suggesties.

Ludwig6710

Geplaatst door Ludwig6710 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

daninja (0) PRO, 18 jaar geleden

Defectcode 64 geeft aan dat de volumeregelingsensor buiten bereik is. Volgens mij betekent dit een nieuwe brandstofpomp.
Geeft inderdaad ook als effect dat de motor uitgeschakelt wordt.

prof (0) PRO, 18 jaar geleden

Kontroleer of opvoerpomp in tank wel werkt geeft vaak klachten
vooral als brandstoftank halvol is of minder

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Brandstofpomp passed away, denk ik. Past ook precies bij je klacht-omschrijving. Maar eerst ff je opvoerpomp controleren in tank zoals de prof al zei.

Voorn11864 (0), 18 jaar geleden

Heb het zelfde gehad met mijn 2.5TD uit 1999.
Opvoerpomp vervangen (in brandstoftank) en klaar was kees.
Nooit meer uitvallen van de motor.
Succes

Ludwig6710 (0), 18 jaar geleden

Ik heb uiteindelijk een diesel-brandstofadditief toegevoegd (Holts Redex) en het probleem doet zich sindsdien niet meer voor. Volgens de productbeschrijving wordt het brandstofsysteem gereinigd en smeert het de injectiepomp. Een aantal garagehouders zeggen dat dit product bij iedere tankbeurt mag toegevoegd worden maar anderen beweren dat die additieven erg agressief zijn voor kleppen en pakkingen. Heeft er iemand ervaring met het gebruik van die producten op langere termijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.