Opel Omega: Startonderbreker gaat er niet meer af (omega 1994)

Bouwjaar: 1994

Ik heb net een omega 2.0 16v van 1994 aangeschaft, nu gebeurde mij met het ophalen het volgende:
Bij aankoop lukte het met niet om met de (in de sleutel aanwezige) afstandsbediening de deur te ontgrendelen, de eigenaar (handelaar) lukte het wel dus ik dacht moet er ff handigheid in krijgen komt wel. Toen zijn we er ff uit gegaan om wat te eten onderweg en heb ik bij het verlaten van de auto eerst de afstandsbediening geprobeerd maar dat lukte niet (dacht ik) dus gewoon met de sleutel op slot gedaan.
Toen we terug kwamen met de sleutel de deur weer los gedaan, maar toen ik hem wou starten gebeurde er niks (wel startmoter maar niet aanslaan van de moter). En op het dashboard (naast de alarmverlichtingschakelaar) brande een rood lampje (met wegrennend mannetje erop met ))).
Dus waarschijnlijk heeft de afstandbed. wel ff gewerkt, dus anwb gebeld en blijven proberen, ook nog nieuwe batterijen gehaald hielp ook niet (ook niet in 2e sleutel maar daarvan had de eigenaar gezegd dat hij het al niet deed). anwb kreeg het ook niet voor elkaar, en heeft de startonderbreker uiteindelijk uitgebouwd en de draden doorgelusd (tijdelijke oplossing).
Nou is mijn vraag moet de afstandsbediening opnieuw ingelezen worden en zoja hoe pak ik dat aan, staat hier iets van in het handleiding boekje van opel aangezien het een en ander origineel opel is?
Of heeft iemand andere oplossing op het weer werkend te krijgen.
Alvast bedankt !

axtx

Geplaatst door axtx (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Inleren AB:

contact aan
Op de AB drukken een paar sec.
dan zouden de deuren op slot en open moeten gaan
dan moet ie weer ghesynchroniseerd zijn

Willem

axtx (0), 18 jaar geleden

Lukte eerst niet, toen alle zekeringen nog maar eens nagelopen, die waren ook allemaal goed.
Toen heb ik ff met de sensor (bolletje bij de binnenverlichting) gerommeld, en toen werkte het inleren wel, hetzij met moeite.
Denk dat de ontvanger (heb het ronde kapje hiervan afgehaald) niet helemaal lekker meer is, aangezien je ook redelijk dichtbij moet staan wil deze reageren.
Heeft iemand enig idee of de ontvanger (het bolletje zeg maar, deze is met stekkertje los te halen) los te verkrijgen is en wat dat me gaat kosten?
Bedankt maar weer, groet Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.