Opel Omega: Omega stuurbekrachtiging valt uit en storingslampjes branden.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5V6

Hallo Problemcarsleden,

Ik heb een vreemde storing gekregen aan mijn Opel Omega station, 2.5V6 benzine. De laaste keren brandde het stadslicht van het linkerachterlicht niet; lampje oke, zekering stuk. Een paar dagen later: zelfde probleem. Hierop is de zekering opnieuw stuk en vervangen + lamp gewisseld. Weer een paar dagen later: lampje brandt niet. Lamp opnieuw gewisseld + connector etc. nagekeken, de zekering vervangen ipv 10A naar 15A. 2/3 dagen begonnen lampjes op het dashboard te branden: abs en nog een, weet ik niet meer. Zowel de stuurbekrachtiging als de kilometerteller viel uit! Computer uit laten lezen: geeft geen foutmelding(en). Waarschijnlijk sluiting in kabelboom volgens de garage. Wie weet wat en waar zou ik kunnen zoeken? Massa-aansluitingen zijn goed. O ja, tijdens deze problemen blijft het stadsachterlicht gewoon doen!

Opel-blitz

Geplaatst door Opel-blitz (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Wimski (0), 11 jaar geleden

Dan zou ik als ik u was even de laadspanning van de dynamo meten
Klinkt als dat de laadspanning veel te hoog is en dus de dynamo defect is

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Een zekering is afgestemd op de stroom die door een circuit gaat...bij overbelasting of kortsluiting gaat deze zekering kapot.
Dus eerst de storing/sluiting verhelpen en niet zomaar een zwaardere zekering plaatsen, want dan loop je het risico dat de zaak uitbrandt.

Volgens mij heeft de garage gelijk en heeft dit niets met de dynamo te maken.

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Trekhaakaansluiting aanwezig en nog goed?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.