Opel Astra: Onderhoud airco

Bouwjaar: 2001

Kan iemand mij aangeven wat voor onderhoud er aan de airco gepleegd wordt tijdens de normale onderhoudsbeurten. Ik kan hier nergens iets over terug vinden, niet in het onderhoudsboekje en niet in de inspectieschema's die ik na het onderhoud krijg. Ik ben bang dat er nog nooit iets aan onderhoud gepleegd is waardoor je na verloop van tijd gegarandeerd problemen krijgt.

Alvast bedankt voor de moeite.

mgbauwens

Geplaatst door mgbauwens (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij mij hetzelfde, er staat nooit iets over in het onderhouds boekje zelfs niks of ze gecontrolleerd hebben of hij werkt (hij werkt namelijk niet goed) ik denk dat je daarvoor naar een airco specialist moet gaan

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wordt inderdaad niet naar gekeken bij normaal onderhoud.

Hiervoor kun je naar de dealer, maar ook naar een airco specialist.

Het beste is hem om de 2 jaar te laten controleren.

Willem

G.E.P. (55), 18 jaar geleden

mark, als iets niet goed werkt, geef je dat toch aan als je een auto voor onderhoud brengt?
ik kijk er ook pas na, als iemand er wat over zegt. stom misschien. we hebben zo´n 170 auto´s in de verhuur, dat kost een hoop geld iedere keer de airco optimaal maken

gep

DAVID2014 (0), 18 jaar geleden

om de 2 jaar wordt normaal gezien de droger vervangen maar bijna niemand doet dit. pollenfilter wordt ook vervangen en op aanvraag kan ook je verdamper gereinigd worden omdat deze de meeste bacteriën bevat en deze veroorzaakt ook de onaangename geurtjes.

mark7262 (0), 18 jaar geleden

Bij een normale onderhoud beurt wordt er niet naar de airco gekeken. dat moet je wel aangeven. Een beetje opeldealer kan de airco zelf reinigen door de koelvloeistof te reinigen en bij te vullen dan wordt er een vloeistof door het systeem gepompt die de bacterie er uit haalt en de pollenfilter wordt als je dat vraagt ook wel vernieuwd als dat nodig mocht zijn.

Maar mark wat mankeert er dan aan jouw airco. stinken of nie goed koelen?

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Hij koelt niet goed, te weinig koude lucht, hij sist als je hem aanzet(en blijft sissen), dus ik vermoed te weinig koelvloeistof, maar ik vrees dus ook dat als ik hem bijvul er dus ergens een lekje zit en je dus aan het bijvullen kan blijven, er zal dus waarschijnlijk meer kapot zijn met bijbehorende kosten.

DAVID2014 (0), 18 jaar geleden

in de meeste garages doen ze er fluor in om het lek aan je airco te achterhalen. Ze kijken dan met een blacklight of ze ergens resten van fluor zien. Als er te weinig koelvloeistof(freon) in is gaat de airco normaal niet meer want dan detecteert de druksensor in het systeem te weinig vloeistof wat resulteert in een te lage druk en dan gaat de compressor niet meer aan. Ga dus eens langs bij de dealer voor een diagnose.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.