Opel Vectra: Onderhoudsindicator? En krakend stuurhuis?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Geachte Problemcar,

Recentelijk heeft mijn auto onderhoud gehad en ik heb zelf daarna de onderhoudsindicator gereset via de knop van de dagteller en de hele mikmak. Er verscheen toen kortstondig de onderhoudsindicator met daaronder 30.000km. Nu zijn we nog geen 5.000km verder en vanochtend licht die indicator weer op, maar zonder kilometeraanduiding. Ik ben verbaasd. Op grond waarvan gaat die indicator branden? Het is niet het kilometrage, want ik heb pas 5.000km gereden sinds de reset. Er moet dus iets zijn, maar hoe kan ik daar achter komen zonder eindeloos zoeken door een garage? Uitlezen lijkt mij geen optie, want er is geen andere indicator gaan branden die duidt op een probleem of zo ....

Wel had ik gisteren bij het inparkeren op een plek waar onze gemeente het nodig vindt om de parkeerplaatsen te markeren met schuin aflopende stoepranden, een krakend geluid bij het sturen. Het leek nog het meest op een krakend bedframe met spiraalveren. Echter de hele rit daarna is het geluid niet meer opgetreden ...... er zit geen speling op de stuurstangen, maar kan een stuurhuis kraken? Kilometerstand is momenteel circa 113.000 ...

Alvast dank voor het meedenken en greetz,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Aad ligt er niet toevallig grind in de veerschotel. Bij extreem inveren wil dit nog wel eens kraken tussen de schotel en veer. Verder wil de stab. stang nog wel eens kraken in zijn rubber . Ook die tijd komt weer . De geluid wat jij beschreef moet toch van een veer komen. Groeten.

Doix (0), 13 jaar geleden

Ik ga het eens checken, dat is een goede, had ik nog niet aan gedacht ... omdat het geluid optrad bij het sturen, dacht ik aan stuurinrichting en componenten.

Wat betreft de onderhoudsindicator ben ik nog steeds in verwarring: ik heb de bougies, de olie, alle filters (op het brandstoffilter na) vervangen 5.000km terug, de airco is van de zomer nog voor groot onderhoud geweest, er zitten nieuwe voorbanden onder sinds juli dit jaar en eind vorig jaar zijn de remmen nog vervangen (schijven, blokken, vloeistof) en de waterpomp + koelvloeistof. De distributie is nu ongeveer 46.000km oud, dus wat zou er nog te onderhouden moeten zijn dan?

Greetz,

Aad ~ Doix

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Aad die indicatie is ook tijd en aantal starts afhankelijk. Er wordt niet naar distr. en remblokken gekeken. Het is jouw auto dus kan je ook vragen om de teller te re-setten. Groetjes.

Doix (0), 8 jaar geleden

Auto reeds verkocht. Onderhoudsindicator is na reset weer normaal geworden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.