Opel Omega: onregelmatig branden verlichting

Bouwjaar: 1998

Wie weet raad?

Sinds kort gaat, nadat de auto een aantal uren heeft stilgestaan, na het starten de verlichting buiten en binnen afwisselend zwakker en sterker branden.
Tevens is hierbij duidelijk te horen en te zien op de toerenteller dat de motor iets terugvalt.
Na ongeveer 30 sec. klikt er een relais en is het over waarna de auto overschakelt op gas.
Als de auto even heeft gedraaid en daarna weer wordt gestart doet het probleem zich niet voor.
Onlangs is de dynamo al vervangen!

omega8259

Geplaatst door omega8259 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

biomus (0), 18 jaar geleden

hmm, vreemd iets. Wat mij wel duidelijk is, is dat het iets is in het benzine circuit. Misschien de pomp die moeilijk draaid? Ik kom hierop, omdat je zegt dat hij bij overschakeling naar gas de problemen over zijn. Het relais dat je hoort wordt aangesproken door het gassysteem, dus niet iets om je zorgen over te maken. Dat je het niet na een tijdje rijden hoort, komt simpel omdat de motor bij een bepaalde temperatuur (Warme motor) niet op benzine start. Dus zoek het in het benzine systeem en ik denk dat het de benzine pomp is, maar misschien heeft iemand anders een ander idee.

Suc6,
Bio

omega8259 (0), 18 jaar geleden

Hoi Bio,

Bedankt voor je reactie, het benzine systeem is onlangs nog nagekeken en OK bevonden.
Ik zat zelf te denken dat het eerder een elektrisch probleem zal zijn.
Sinds kort blijft namelijk bij rustig optrekken de km teller wel eens hangen.
Vermoedelijk heeft het allemaal te maken met de problemen die ik in Frankrijk heb gehad, daar ging namelijk plotseling het acculampje branden en kort daarachteraan het oliedruklampje, terug op de camping kwam er nog eens rook uit het dashboard.
Dit kwam volgens de garage door een kapotte dynamo, te hoge spanning enz.
Na zeven weken de auto terug en sindsdien dit soort dingen.

Groeten,

Ramon

biomus (0), 18 jaar geleden

Tja, dat veranderd de zaak! Als er een te hoge spanning is geweest, dan is er vaak meer aan de hand. Ik denk hier aan een second breakdown. Dit houdt in dat er schade aan het component is, maar op dat moment nog niet stuk is. je kan ook niet vertellen wanneer dit gaat gebeuren! het kan binnen in micro seconde gaan of pas over 10 jaar en alles wat er tussen zit. Je zult moeten gaan meten. Begin gewoon bij het begin, de dynamo. Ga vervolgens naar de verschillende onderdelen. Toch denk ik dat er iets in het benzine systeem is. ALs zo'n benzinepomp zwaar gaat draaien, dan trekt ie veel stroom, waardoor er een spanningsval kan komen. Een check is een momentopname, net als bij APK! Kan op dat moment in orde zijn. Ik heb ook niet zoveel vertrouwen in de meeste monteurs. Die doen maar wat!
Dus, gewoon meten, wat dat is zeker weten!

Suc6,

Bio

omega8259 (0), 18 jaar geleden

Hoi,

Ben net bij de opeldealer geweest en deze vertelde dat dit ook kon komen door een defect voorschakelapparaat voor de dynamo,
oplossing voor de remedie was om het tellerwerk te vervangen door een ruilexemplaar (340 euro), kennelijk was er toch wat beschadigd tijdens de storing met de dynamo!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.