Opel Astra: ontluchten koelsysteem

Bouwjaar: 1992

hoi

vorige week is bij mijn astra de cilinderkop, nokkenas, koppakking, distributieriem, vsnaar, thermostaat, slangklemmen vervangen...daarnaast is er een 4gastest gedaan en zijn er 2 bussen motorreiniging gebruikt, volgens de rekening dan :)

loopt nu weer prima. Alleen als de motor koud is hoor je geborrel, en vooral als ik gas geef. Nu heb ik hier al een beetje rondgekeken en volgens mij komt dit omdat er lucht in mijn koelsysteem zit, hij borrelt ook als ik de slangen een beetje buig enzo. Maar kan het ook zijn dat het de net vervangen koppakking is? lijkt me vreemd toch? Ook zat er een ratel in toen hij koud was, maar dat waren waarschijnlijk de kleppenstoters, want een halve liter olie deed wonderen.

Nu is me opgevallen dat als de motor warm is geweest dat ik dan koelvloeistof verlies....ergens bij het vaatje, want het wordt nat daar bij de versnellingsbak. Kan dat ook komen doordat er lucht inzit of kan het een andere oorzaak zijn? en hoe onlucht ik het koelsysteem dan?

ruud10627

Geplaatst door ruud10627 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ruud10627 (0), 18 jaar geleden

oh het is een 1.4 trouwens

schnitzel (0), 18 jaar geleden

dop van het vaatje er af en ff de auto laate draaien

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Ik ben bang dat er iets niet helemaal goed is gegaan.
Borreld hij ook in het vaatje als de motor loopt?

mvg,
Hans.

ruud10627 (0), 18 jaar geleden

daar ben ik weer. Ik heb geprobeerd te ontluchten...heb er zelfs een stuk mee gereden zonder dop. Maarja het bubbelen blijft als het koud is. En wat ik al vreesde, hij begint koelvloeistof te lekken bij de koppakking. Lijkt me dus wel een overduidelijk geval van een lekke koppakking. Waar kan het aan liggen dat dat binnen een week na reparatie stuk is, hadden ze de kop moeten vlakken? 1 zo'n onverwachte rekening kon ik nog wel hebben, maar nog een keer...pff...wat moet ik hiermee?

schnitzel (0), 18 jaar geleden

en als je nou is trug gaad waar ze hem gemaakt hebben dan moete ze hem toch weer maaken voor niks of heb je geen gerantie

ruud10627 (0), 18 jaar geleden

dat is een beetje het probleem, dat is 300 km verderop, waar ik pech kreeg. Volgens mij is het niet verantwoord om zover te rijden met een lekkende koppakking of wel?

schnitzel (0), 18 jaar geleden

ik heb er een half jaar mee gereden maar of het nu egt goed is weet ik niet 300 km dat is wel een ijntje weg ja ! maar de kop vlake is wel slim ja als de koppaking vervangen word !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.