Opel Meriva: ontluchten van de diesel

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1700

Hallo , ik heb een probleempje met het ontluchten van de diesel . Ik heb een nieuwe dieselfilter gestoken , die ik na enige tijd heb gevonden aan het rechter achterwiel .De filter op zich vervangen was een kleinigheid , maar de motor terug aan de praat krijgen is wat anders , ik vindt daar namelijk geen opvoerpompje op , en elektrisch ontlucht de motor zich blijkbaar ook niet . Wat nu gedaan ?
ook zou ik graag te weten komen hoe ik op het daschboard de onderhoud kan resetten Gr Jantje

Dalemans

Geplaatst door Dalemans , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

Highway PRO, 2 jaar geleden

Vul het filter met diesel starten en niet aan het pedaal komen. op een gegeven moment zal hij even schokken en dan hopelijk weer mooi rond lopen.

Dalemans, 2 jaar geleden

Bedankt , maar ik heb hem eerst al gestart en op 2000 toeren gehouden , ik dacht dat er een elektrische pompje zou tussen gezeten hebben en dat hij zich er zo zou door trekken .Probleem nu is dat de filter en de leiding leeg is . In ieder geval ga ik de filter demonteren en vullen met diesel en nogmaals proberen aan de praat te krijgen ;

Dalemans, 2 jaar geleden

Probleem opgelost , filter kun je niet vullen . ik heb dan maar de leiding van de dieselpomp losgezet de auto laten starten waarnaar de lucht uit de leiding kwam . De leiding terug vast , de luchtdarm afgekoppeld starten en een beetje laten snuiven en klaar , loopt terug als voordien . (t' is toch maar klo.... ) Het onderhoudsinval ( auto met sleuteltje ) en melding van code 82 , heb ik eraf gekregen door een beetje met het linker hendeltje aan het stuur te spelen .
Alvast bedankt om mee te denken , groeten Jantje

Merivab10, 7 maanden geleden

Hallo,

Waar vind ik het filter . Heb volgens mij hetzelfde probleem, Duurt lang voor de motor draait en als ie draait heel schokkerig en even later doet ie het goed Garden also nieuwe gloeibougies enabled accused Mara problems blijft.

Merivab10, 7 maanden geleden

Vreemde taal ineens

Merivab10, 7 maanden geleden

We hadden al nieuwe gloeibougies en accu maar probleem blijft,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Opel Meriva aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.