Opel Omega: ontluchting boven op kleppendeksel

Bouwjaar: 1997

boven op de kleppen deksel (opei omega b uit 97) zitten twee slagen de dikke gaan naar de lucht inlaat boven op de caberateur de dunne onder in de carb
nu komt de dunne slang zit dicht onder in de card (smorkamer heet dat volgens mij)
heb het gebrobeer met een stukje draad open te maken maar ging niet
nu zit het daar met een plug ingedraaid waar ook weer twee slangen op aangesloten zitten
1e hoe het beste schoon maken (open maken)
2e waar zijn die eigenlijk voor die drie slangen

eugenedix

Geplaatst door eugenedix (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Een omega uit 1997 met carburateur? Dat lijk me sterk. Die zijn er sinds 1989 niet meer. Omega-B is nooit geleverd met carburateur....

Zou je motorcode kunnen posten (staat op kenteken, bv x25td) misschien dat mensen je dan wat beter kunnen helpen met je vraag.

tijne (0), 18 jaar geleden

hij bedoelt het gasklep huis denk ik.

gr tijne

ps: een hele hoop mensen zien dit aan als cabarateur omdat de gas kabel er naar toe gaat of dat er een klep beweegt met het gas geven mee.

c-diesel (0), 18 jaar geleden

Het gaat waarschijnlijk om een X20XEV motor, die kennen dat probleem van vervuiling van de dunne cartontluchtingsslang. Je dient die plug van de dunne slang eruit te draaien en te reinigen door hem door te prikken of door te boren met een heel dun boortje(is namelijk een gekalibreerde opening). LET OP komt koelvloeistof uit als je die pug los draait. Die 2 slangen die erop aangesloten zitten zijn voor de voorverwarming van het gasklephuis. Daarna kun je het beste ook even kijken of dat de slang nog wel goed open is. IK zou ook even het gasklephuis demonteren en reinigen, want doordat de dunne slang verstopt is gaat de motor zijn carterdampen aanzuigen via de dikke slang en daardoor vervuilt het gasklephuis en de LFR klep(staionaire regeling).

Veel succes.

eugenedix (0), 18 jaar geleden

bedankt patrick
klopt ik heb een x20xev moter
nu weet ik wat dat voor een slangen zijn en wat ze doen
ik heb de plug met caberateur reiniger door gespoten en is nu open, en de dunne slang zuigt nu weer
het gasklephuis is ook weer schoon ook met de zelfde reiniger
hij loopt nu ook weer mooi stationair
ps hoe het beste zou lfr reinigen en waar moet je daarbij op letten

c-diesel (0), 18 jaar geleden

Even demonteren en reinigen met carburateurcleaner. Als je hem voorzichtig demonteerd en oplet hoe dat het in elkaar zit dan is het zomaar te doen. Hij zit niet zo moeilijk in elkaar. Wel zorgen dat je na het reinigen ook alles goed droogmaakt. Eventueel een nieuwe pakking monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.