Opel Astra: Opel Astra 19CDTI met Z19DT motor kan koud geen gas geven.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z19DT

Ik heb een Astra diesel die koud geen gas wil geven. Het is een automaat en als je hem dan stationair laat rijden en je trapt het gas met kickdown in dan loopt hij na +/- 80 meter ineens weg alsof er niets aan de hand is. er is dan ook volledig vermogen. Er zijn geen foutcodes of meldingen. De motor loopt netjes stationair en als je op toeren bent is er volledig vermogen. Je merkt wel dat als de motor warm word het gas beter luistert. Het lijkt dat de wagen in het eerste deel van het gaspedaal slecht luistert.
De slang van de roetfilter was kapot, deze is inmiddels hersteld.
Is het een kwestie van vacuumslangen? De dealer zei dat de roetfilter verstopt zat maar dan heeft ie verder ook geen vermogen en dat heeft ie wel. Graag een oplossing.

Jeroencitroen

Geplaatst door Jeroencitroen (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

downforthecause (0) PRO, 10 jaar geleden

Roetfilter even loskoppelen kijken of je dan wel vermogen heeft om het uit te sluiten.Hoeveel geeft je verstoppingsgraad aan?
Geen kapotte egr-klep of vastzittende egr klep, elektrisch werkt hij dan nog wel zodat er geen foutcode word gezet maar meestal zit de klep zelf half open vast.

Jeroencitroen (0) PRO, 10 jaar geleden

Egr was de boosdoener. Spruitstuk gereinigd en klep vervangen. Ook je tip van het roetfilter geprobeerd maar dat gaf niets. Mega verschil.
bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.