Opel Astra 2017: Opel astra augustus 2017 maakt veel kabaal

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B16DTU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Hallo,

Wij hebben ingeveer 1.5jaar geleden een Opel Astra (Diesel van augustus 2017) aangekocht.
Nu maakt deze sinds 2 weken soms een hoop kabaal onder de motorkap, dit doet hij dus niet altijd .De monteurs die ik gesproken hebben geven beide aan dat dit niet normaal en zorgwekkend is. En het hoogst waarschijnlijk de distributieketting of onderdeel hiervan is.
Nu geeft de laatse monteur ook aan dat het eigenlijk niet moet kunnen met een diesel van 4 jaar oud met ongeveer 128000 op de teller.
De auto is bij een dealer gekocht, maar is wel vanuit België ingevoerd. Nu heb ik vernomen dat er regelmatig met de teller gesjoemeld wordt, maar via de site autoverleden.nl kunnen ze geen km registratie vinden/ mogelijk door onvoldoende historie info.

Weet iemand of dit vaker voor komt want dit gaat waarschijnlijk weer een hoop geld kosten, ik ben benieuwd of ik nog wat kan verhalen bij de dealer o.i.d.

Ik hoor het graag.

Kvweert

Geplaatst door Kvweert , lid sinds 7 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

De dealer kan de auto diep uitlezen en in de diverse componenten de km st uitlezen als je wilt weten of er mee gerommeld is.
Ik kijk niet op van ketting problemen is tegenwoordig bij elk merk een probleem.

    Bedankt voor je reactie. Kan dat alleen bij een Opel dealer? We hebben deze wel bij een Opel dealer gekocht vandaar. Ik kan natuurlijk nergens meer terug vallen op evt garanties. Met nadeel is dat we nog niet met volle overtuiging kunnen zeggen dat het ketting problemen zijn, daarvoor moeten ze eerst de ketting kunnen bekijken en dus alles openhalen. - Kvweert, 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.