Opel 0: Opel Astra G 1.6 Sludge bij de oliedop en peilstok (Lekke koppak

Hallo,

Ik zit met een probleem(en) opel astra g 1.6 heeft witte sludge bij de oliedop en peilstok en de auto loopt niet meer mooi stationair en als ik de auto start hoor ik water door de leidingen lopen.
Ik heb laatst nog motorblokcleaner gebruikt en daarna nieuwe olie en olie filter maar een uur ernaar was het weer helemaal vol met die witte sludge.
Ik heb er veel over gelezen dat het nog al vaker voorkomt bij opel astra omdat er kleine stukken worden gereden(zoals ik eigens ook doe)maar weet ook dat er water bij de olie komt vandaar die witte sludge komt.En dan nog met dat starten dan hoor ik water door de leidingen lopen.
Dit zo alles bij elkaar zou ik denken dat ik een lekke koppakking heb maar het rare vind ik dat ik geen erge witte rook uit de uitlaat komt en de auto verder goed rijd(start soms alleen wat langer) en zodra die stationair draait loopt die onregelmatig

mgm25

Geplaatst door mgm25 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad lekke koppakking...

Troost je maar dat je een 8klepper hebt, dat sleutelt zo weg haha..

Geen witte rook: Waarom denkt iedereen als de koppakking lekt er gelijk witte rook uit de uitlaat MOET komen??? (niets is minder waar, koppakking kan op zoveel verschillende manieren lekken!!)

Willem

mgm25 (0), 13 jaar geleden

Ja dat dacht ik al.
Maar wat kan ik nu het beste doen nieuwe motor of koppakking laten vervangen?
En wat is dat water wat ik door de leidingen hoor lopen als ik gas geef?
De auto rijd verder goed en heeft net pas de 135dk gepasseerd.

Petje57 (0) PRO, 13 jaar geleden

Koppakking (laten) vervangen. Meteen ook de kop laten vlakken. Gebruik nieuwe kopbouten.
Het water is het koelwater dat rond gepompt wordt o.a. ook door de verwarming. Heel normaal als er (te) weinig koelwater in zit.
Voor de zekerheid zou je eerst nog een test kunnen ( laten) doen om zeker te zijn van een lekke koppakking middels een CO-test in het koelwater of door de cilinders een voor een onder druk te zetten.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.