Opel Astra: Opel astra houd soms in.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.8EX

Hallo,
Mijn opel astra met 1.8EX eco motor loopt goed en het verbruik is ook prima. Maar soms houd hij even in (1 seconde) en slaat stationiar op dat moment als de storing zich voordoet ook af. Hij is daarna direkt weer probleemloos te starten. Stationair loopt ie ook prima. Het motorstoringslampje gaat op het moment dat de storing zich voordoet ook branden en gaat na ongeveer enkele minuten (max 10 minuten) weer gewoon uit totdat de volgende storing weer komt. Vaak pas weer na een half uur. De lambasonde, luchtmassameter en onstekingsmodele zijn allen vernieuwd maar het probleem is nog precies zoals het begon! Als ik de stekker van de luchtmassameter los maak loopt de auto verder zonder storingen en nog heel goed ook. De luchtmassameter is dus door mij vervangen door de originele nieuwe siemens en kan ik uitsluiten.
Wie heeft enig idee? Een monteur heeft de lambdasonde vervangen omdat deze volgens de uitleesapparatuur onregelmatige waardes gaf. Ik weet niet hoe nu nog zinvol verder te gaan storingzoeken? Wat ik wel vaak hoor bij opel is de krukassensor maar als deze defekt is zou de storing toch lamger als 1 seconde aanhouden.

renefekkes

Geplaatst door renefekkes (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Welke storing is er uitgelezen? Liefst compleet met nummer.

renefekkes (0), 13 jaar geleden

P0100 en P0110. Heb deze na een reset weer opnieuw gekregen.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Beide codes (Luchtmassameter en Inlaat temperatuur) wijzen op hetzelfde onderdeel - luchtmassameter.
Omdat je een fout op beide krijgt zou ik de bedrading/stekkers goed (laten) controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.