Opel Corsa: Opel Corsa foutcode 0505

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.2XE automatic

Hallo, bij het rijden heb ik de situatie dat bij het remmen het motormanagementlampje gaat branden maar als ik weer gas geef dan gaat het motormanagementlampje weer uit. Het is ook al twee keer voorgekomen dat ik bij een stoplicht, als ik stilsta, de motor hoog draait. Bij de dealer heb ik de auto laten uitlezen en kwam de foutcode 0505 eruit. Heeft iemand hier ervaring met het repareren van deze foutcode?
Daarnaast heb ik van de dealer begrepen dat ze dit kunnen repareren maar zou ik een dagafspraak moeten maken zodat ze een goede analyse van het probleem kunnen maken. Dit zou me echt veel geld kosten. Kan iemand mij svp adviseren hoe en waar ik dit het beste kan laten repareren in Den Haag en kan het kwaad als ik nog een paar weken zo met de auto doorrij?
Alvast Dank!

Alice1965

Geplaatst door Alice1965 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

P0505 staat voor : stationair toerental actuator..

Het kan dus goed zo zijn dat hij af en toe hoger stationair loopt,

Wat zei de dealer van die storing dan ?

Gr Stefan

Alice1965 (0), 14 jaar geleden

Hoi Stefan, de dealer heeft voor deze code vermeld dat " luchttoevoer voor stationair draaien, de spanning hoog" is en dat ze niet exact weten wat de oplossing voor deze storing is daar zou ik een dagafspraak voor moeten maken. Ze hadden namelijk bij het inrijden van de auto (voor het uitlezen) in hun werkplaats geconstateerd dat het motormanagementlampje niet ging branden maar dat pas bij het uitrijden het MMlampje wel even oplichtte. De auto start goed en loopt de motor ook heel goed. Medio vorig jaar heb ik de Krukassensor en de MAFsensor vervangen.

Alice1965 (0), 14 jaar geleden

Probleem is verholpen, de gasklepsteller is vervangen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.