Opel Corsa: Opel Crosa B Smoort bij gasgeven

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X12XE

Houdt in bij gasgeven. Gasklephuis gereinigd. Stationair regelt de lambdasonde, niet co blijft op 1,5% staan bij stationair, bij iets verhoogt toerental regel de lambdasonde wel arm/rijk. Als ik de Stekker van de Lucht Massa Meter loshaal regel de lambdasonde wel arm/rijk bij stationair draaien. Geeft ook een inlaatlucht temp. aan van 56 Graden Celcius. Ik denk zelf dat de LMM een verkeerd signaal afgeeft icm Lambdasonde, alsof hij verzuipt, eenmaal over dode punt heen inhouden geen probleem met rijden, mits je je toeren niet te veel laat zakken. Wie weet er een oplossing?

noknok27

Geplaatst door noknok27 (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Sloopkogel (0) PRO, 11 jaar geleden

inlaattemp. is veel te hoog. hierdoor een verkeerd mengsel.
LMM vervangen. evt. ook live data uitlezen en kijken of de motortemperatuur wel goed wordt weergegeven.

noknok27 (0) PRO, 11 jaar geleden

Temp ziet er normaal uit. Stekker en sensor van de motortemp. gecontroleerd, wordt een normale temp. aangegeven via live date

noknok27 (0) PRO, 11 jaar geleden

lmm meter was defect koeltemp. was 28 graden celcius lucht massa meter gaf aan 44 graden celcius verv voor een andere deze gaf aan 29 graden celcius houdt niet meer in.

-

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.