Opel Omega: Opel Omega Compressi ?? of slechts Versnelling

Bouwjaar: 1991, Brandstof: LPG, Motorcode: 20i

Mijn Opel geeft het volgende probleem. Reed op de snel weg 120 heuvel op. Ik merkte dat ik steeds aan snelheid verloor en gaf gas bij. Motor maakte zwaar geluid en ging nog lanzamer rijden hoe meer gas ik gaf hoe sneller ik dus langs de kant van de weg stil stond. Ben op Benzine overgestapt maar kwam vervolgens helemaal niet meer vooruit. Heb even zo'n telefoon moment gehad en hem toch weer op Gas gezet en gekregen en met een gangetje van 100 naar huis gesukkelt. Maar dit alles begon te lijken op compressi verlies want hoe meer gas ik gaf hoe zwaarder de motor gierde en snelheid Now way. Gisteren wil ik weg rijden voel ik meteen dat het schakelen heel simpel gaat en dat ikd e koppeling haast niet behoef in te trappen om te kunnen schakelen maar kom ook niet boven een snelheid van 50 Kmph. Samen met de buurman vandaag de koppeling strakker gezet komt nu dus vijna onder mijn stuur ;) maar auto in zowel achter als voor uit niet weg te branden van de plaats moet eigelijk eerst een gangetje hebben wil hij gaan rijden, Wie weet antwoord Druk groep ? En die afname van snelheid dan ? Compressi is 12

Elroy2667

Geplaatst door Elroy2667 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

zo te lezen slipt je koppeling nogal,als je koppelingsplaat of drukgroep versleten is krijgt je wagen geen snelheid,(koppeling slipt)

m.j.bouta (0), 15 jaar geleden

Waar ik meer aan zit te denken (na wat speurwerk) is aandrijving/ differentieel. Koppeling slipt namelijk niet.
Ik kwam op internet meerdere mensen tegen die hier ook problemen mee hebben gehad en de symptomen bij deze Opel zijn hetzelfde.

Kan iemand vertellen of dit een optie is.

Groet,

de buurman

Elroy2667 (0), 15 jaar geleden

koppeling volledig strak gezet, de auto is nu met hand en of voet buiten het portier gewoon tegen te houden. Schakelen gaat simpel. behoef haast de koppeling niet meer in te trappen om over te schakelen. Kan dat het differentieel dan niet zijn ???.

Elroy2667 (0), 15 jaar geleden

vervolgens nu tegen overgestelde gedaan koppeling volledig los geschroeft. En nog steeds geen beweging in te krijgen. Druk groep en of differentieel. Koppeling speelt geen rol meer ????

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

lekker zo houden
of wil je weer rijden
koppeling vervangen dan
een differentieel slipt niet dat is een tandwiel overbrenging
of zijn je tand wielen van rubber denk je
dus doen wat alfons schrijft
vervangen

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

inderdaad koppeling....

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

en anders 1/2 dagje sleutelen en de bak weghalen
kan je 1rst kijken en als nodig vervangen
kan hoogstens dat je dan een paar uur voor j jurk sleuteld maar kost verder nog niets

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.