Opel Omega: Xenonverlichting Omega 2001

Bouwjaar: 2001

Is het goed te doen om zelf een Xenonlampje te vervangen bij deze auto? Waar moet ik dan op letten?

omega2.2diesel

Geplaatst door omega2.2diesel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

tja, de koplamp moet er uit....verder is er niet veel bij. niet de spanning op de lampen laten staan ivm de hoogspanning.

omega2.2diesel (0), 15 jaar geleden

Geprobeerd de komplampunit eruit te halen door twee schroeven bovenop te verwijderen. Dan lijkt de unit geheel los te zijn, maar m.n. aan de buitenkant (spatbordzijde) krijg ik deze toch niet naar buiten. Wat moet ik daarvoor nog doen?
Alvast bedankt voor de hulp!

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

grille verwijderen...

proximuss (0), 15 jaar geleden

Waarom moet je je koplamp unit eruit halen dan? Is er geen ruimte? Heb zelf dan een Astra G met xenon maar daar hoefde ik ze niet los te halen hoor.
Hoor het graag.
Grtjes

DASA (0), 15 jaar geleden

[quote=omega2.2diesel]Geprobeerd de komplampunit eruit te halen door twee schroeven bovenop te verwijderen. Dan lijkt de unit geheel los te zijn, maar m.n. aan de buitenkant (spatbordzijde) krijg ik deze toch niet naar buiten. Wat moet ik daarvoor nog doen?
Alvast bedankt voor de hulp![/quote]
Waarschijnlijk omdat je de onderste schroef vergeten bent los te maken:)

gr

Danny

omega22dth (0), 15 jaar geleden

Hoi,

is het al gelukt?
De derde schroef zit onder de lamp. Om erbij te komen moet je de kunststof strip onder de lamp verwijderen. Deze strip zit met één spreidplug vast. Als de strip verwijderd is zie jet schroefgat zitten. Nu heb je alleen het behoorlijk lange schroevendraaier nodig.
Rest wijst zichzelf.

Groeten,
Frank

omega2.2diesel (0), 15 jaar geleden

Het is inderdaad gelukt de lamp te vervangen, maar zonder de koplampunit te demonteren. Na het verwijderen van de accu en het nodige gepriegel om de afdichting aan de achterzijde van de unit los te maken kon ik het lampje vervangen. Ieder bedankt voor zijn bijdrage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.