Opel 0: Opel radio vervangen

Hey,

Ik heb een opel astra bouwjaar 99 met een autoradio van delco, een cdr500. Ik zou deze willen vervangen met een nieuwere autoradio. Maar iemand heeft mij verteld dat je sommige opelautoradio's niet kunt vervangen, omdat het andere kabels nodig heeft. Kan iemand mij vertellen of dit klopt?

En nog een vraagje, om die autoradio eruit te halen heb je zeker inbussleutels nodig? heb het al geprobeert met fijne ijzerdraad, maar dat lukt niet.

Mvg

folser

Geplaatst door folser (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

dat zijn inbusboutjes die moet je eruit draaien dan pak je 4 spijkers die er precies inpassen die duw je er ver genoeg in en trek je zo je radio eruit en daar kun je volgens mij inzetten wat je wil even navragen bij een autoradio zaak

kleijn (0), 15 jaar geleden

iso2iso kabeltje

patje kadettje (0), 15 jaar geleden

je al eerst het metalen frame eruit moeten halen (lenzij je ,ik meen een Philips/VDO Grundig of Blaupunkt radio monteert,die passen er zo in)
De gewone iso ligt er al.
Bij veel radio's met de iso ingang direct op het toestel zal je ook de breedste van de 3 iso stekkers eraf moeten knippen,niet de draden door maar de stekker van de andere 2 stekkers verwijderen.
Weet wel dat je radio waarschijnlijk niet meer over je display van de auto gaat werken(je datum zal wegvallen bij ingeschakelde radio) en een eventuele stuurbediening werkt ook niet meer.
Suc6

folser (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de reacties ik ga straks proberen om de radio eruit te halen. Zal laten weten of het lukt.
Maar kan ik dat display dan ook niet meer gebruiken voor alleen de datum en tijd? En kan ik de stuurbediening niet aansluiten aan de nieuwe radio?

kleijn (0), 15 jaar geleden

ja als je de goede stekker gebruikt moet je even na vragen zijn verloop stekers

patje kadettje (0), 15 jaar geleden

stuurbediening gaat niet werken,zijn maar enkele radio's compatibel daarmee.Dat zou je even moeten navragen maar het is niet zo dat je enkel een verloopstekkertje nodig hebt,radio moet er echt voor geschikt zijn.
En display tijd doet het altijd.alleen datum niet,tenzij je 1 draadje doorknipt in de stekker waar ook de voeding zit,ik weet zo even niet welke.

kleijn (0), 15 jaar geleden

persoonlijk zou ik even wachten met knippen en eerst navragen knippen kan altijd nog lijkt me groetjes willem2
kijk anders even op het opel forum daar zijn een hoop knutelaars

patje kadettje (0), 15 jaar geleden

daarom zeg ik ook,IK WEET ZO EVEN NIET WELKE.
Maar je datum gaat sowieso wegvallen als je de radio aanzet.

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarom knippen in de bedrading? De display kan ook geprogrammeerd worden zodat de datum wel blijft staan met een andere radio.

patje kadettje (0), 15 jaar geleden

Ok,dat wist ik dus niet.
Kan dat ook bij een Astra G.
Mij werdt toen gezegd om een (ik meen blauwe) draad door te knippen,en toen werkte het display weer gewoon.
Wel op lengte natuurlijk dat ie zo weer verbonden kan worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.