Opel Corsa: Opel start en slaat weer af, plus koelvloeistofproblemen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Ik had al een tijdje problemen met mijn koelvloeistof, deze moest regelmatig worden bijgevuld. Monteur kon alleen geen lek vinden, dus door blijven rijden. Opeens kreeg ik ook last van beslagen ramen tijdens het rijden, terwijl ik daar vroeger nooit last van had.

Een paar weken geleden startte ik ´s morgens mijn auto. Na een ritje van 10 minuten de auto even weggezet en toen ik weer terug kwam bij mijn auto startte hij eerst helemaal niet, daarna startte ie wel maar sloeg ie ook gelijk weer af (hoe hard ik het gas ook intrapte).

Bij de monteur startte de auto wél weer. Ondertussen is hij er ook achter dat er iets goed mis is, maar hij kan het probleem niet vinden.
Brandstoftoevoer lijkt gewoon goed, ook is geprobeerd met allebei de sleutels te starten omdat er volgens de monteur een chip in de sleutel kapot zou kunnen zijn.. ook dit was niet het geval.

Heeft iemand enig idee wat er mee aan de hand zou kunnen zijn?

Groet,
Ben

BenL

Geplaatst door BenL (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Kijk eens binnen of je onder de vloermatten voor koelvloeistof vindt. Kan zo maar zijn dat je kachel radiateur of de aansluitingen wat lekken.
Is de aanslag op de ruiten vettig en moeilijk te verwijderen? Dat wijst dan op een lek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.