Opel Tigra: Opel Tigra dynamo vervangen?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo allemaal,

Ben een poging aan het doen om de dynamo te vervangen. Allereerst heb ik veel problemen ondervonden met het losdraaien van de dynamo. Er zit namelijk een dikke slang in de weg die via het spruitstuk een eind naar beneden loopt. (kan dit los?)

Na veel zweten hebben we de dynamo los gekregen. Maar nu komt het: "hoe kun je de dynamo uit de auto krijgen. Boven is geen ruimte omdat die slang (hardplastic) er zit en onder kan die niet langs de stuurstang ???!!!

Wie weet raad, tot die tijd laat ik hem maar even staan.

Alvast hartelijk bedankt.

Edwin van Olst

Indien nodig kan ik even fotos maken

edwinvanolst

Geplaatst door edwinvanolst (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

tja....de dynamosteun moet los en........de aandrijfas rechts moet je demonteren om de dynamo aan de onderkant weg te kunnen krijgen.....

edwinvanolst (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie, is er nog een handige manier om die aandrijfas snel te demonteren?

Gr Edwin

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

tja, wat is snel....wiel demonteren, fuseekogel loshalen, centrale moer aandrijfas losdraaien...als uit naaf trekken en daarna de as uit de bak demonteren...denk er om...er loopt bakolie uit!

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

als je het oor van de luchtfilter bevestiging ombuigt richting koplamp, dan heb je net genoeg ruimte om de dynamo er met een beetje wrikken er tussenuit te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.