Opel Vectra: Opel Vectra 1.8 18v uit 1998 houd in en verbruikt erg veel benzi

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo allemaal......
Ik zit met een probleem waar ik echt niet uitkom...
Ik heb een opel vectra gekocht als 2de auto...ik ging rijden met de auto toen was er niks aan de hand liep gewoon normaal alleen afentoe pruttelde hij een beetje...ik dacht zelf toen aan de bougi's en een fles motorcleaner maar heelaas....ihet werd alleen erger toen begon hij te schokken en te stotteren en het mm lampje brand nu ook steeds...als de auto koud is gaat het even iets beter maar niet lang..ik heb hem bij de opel laten uitlezen en daar kwam uit dat de nokkenassenssor vervangen moest worden..dit is gebeurd maar heelaas is mijn probleem niet weg ...Ik heb wel het idee dat het sotteren nu iets minder is geworden maar nu houd hij erg in en komt moeilijk op snelheid..Daarbij is het benzine verbruik extreem hoog met geluk haal ik 150 km met een volletank..
Ook stinkt het in de auto soms naar benzine....Als ik het slanggetje van de egr klep eraf heb valt er nog een beetje mee te rijden maar als dit slanggetje erop zit valt de auto uit...Eers wou het mm lampje nog wel eens uitgaan bij koudestart en als het lampje uitwas liep de auto een heel stuk beter..op de slang die naar mijn luchtfilter gaat zitten 2 stekkers....als ik de stekker die het dichtste bij de luchtfilterbak zit los trek merk ik geen verschil...als ik de stekker die een sukjeverder zit lostrek valt de auto uit als ik gas geef...ik heb het bovenste deel van de luchtfilter nu een beetje openstaan en heb het idee dat de auto dan iets beter wilt doortrekken.....ook het uitlezen met een paperclip wilt niet lukken....heeft iemand dit probleem ooit eerder mee gemaakt of kan iemand mij helpen ...Als iemand met de oplossing komt wil ik er best een beloning als dank voor geven....ik hoop op reactie's en alvast heel erg bedankt voor de mensen die met mij mee willen denken......


Groetjes Nick

vectra nick

Geplaatst door vectra nick (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb je al een 4-gas test gedaan? Wat zijn de waardes?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.