Opel Tigra: ophanging voorzijde tigra

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Een poosje geleden is bij mijn Tigra is een stuk veer gebroken en verdwenen aan de voorzijde links. Heb ik geruime tijd mee doorgereden. Hij begon te kraken als ik ver naar links stuurde en trilde bij 100km/u enorm. Nu heb ik een schroefset gemonteerd en het kraken is nog erger geworden en hij stuurt belabberd. Heb de set diverse malen gecheckt en volgens mij zit alles perfect. Is een nieuwe set speciaal voor de Tigra.
Kan dat kraken en scheeftrekken naar links wat hij nu doet liggen aan fuseekogels/rubbers of stabilisatiestang ?
Dat scheeftrekken doet hij plotseling en dan is het schrikken. Heb er niet harder mee durven rijden dan stapvoets.
Heeft iemand enig idee wat ik nog zelf kan nakijken ?
Wil dit weekend nog even kijken of ik iets kan vinden anders gaat hij volgende week naar de garage.
Hoop dat iemand mij iets wijzer kan maken.

Droopy2402

Geplaatst door Droopy2402 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Ramon laat er door een garage naar kijken!! Als je zo'n veerpoot voor het eerst ziet kan je niet weten wat er draaien moet of juist niet. Er is vast iets fout gegaan of de veer is naast de schotel gesprongen. Je kunt ook met de veerpoot naar de garage gaan , maar binnen een uur ben je met dat klusje klaar, las je het laat doen. Succes.

Droopy2402 (0), 14 jaar geleden

Het problem is opgelost ! Het schudden voorheen kwam van de kapotte veer.
De nieuwe schroefset heb ik door een garage laten bekijken. Bleek dat ik een soort lager vergeten was te plaatsen bovenin ; dat veroorzaakte het kraken. Uiteindelijk heb ik de schroefset voor eraf gehaald en vervangen door originele veerpoten. Dit omdat de veer zo hoog moest worden afgesteld dat hij geen veerweg meer had en de auto hoog op zijn poten kwam.
Het hoge afstellen was nodig (ook na bezoek garage) omdat anders de band tegen de veer aanliep. Oorzaak hiervan is dat de velgen erg breed zijn en ver naar binnen vallen.
Het schoefsetje werkt wel voor een Tigra met originele of velgen met de juiste ET-waarde.
Dus kort samengevat : Na veel werk , frustatie en een deuk in mijn ego en portemonnee is het uiteindelijk weer goed gekomen.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Vooral die deuk in je ego doet zeer. Toch leuk dat je er vooruit kom. Groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.