Opel Astra F 1.7 DTL: Overgang naar Tellerunit met Toerenteller ?

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Ik wil graag een Tellerunit met een toerenteller, nu dacht ik de Calibra heeft dezelfde dus ik ben naar de sloop gegaan in lelystad en gevraagt even te mogen knutselen voor de deur, dit mocht gelukkig maar want die tellerunit van de calibra doet vaag, alles werkt wel maar de toerenteller begint meteen bij 6000/7000 toeren.
ik heb er 2 getest en allebij dit zelfde verschijnsel.

weet iemand of je zomaar over kan stappen op een tellerunit met een toerenteller ? volgens mij gaf hij wel signaal omdat hij bij de 6000 toeren begon en toen bij het geven van gas door liep tot aan de andere kant van het naaltje :)

kan iemand hier een nuttig iets op zeggen ? bij het zoeken bij onderdelenzoeker.nl heeft een sloop gereageert dat ze wel een unit voor een astra F hebben liggen.

alvast bedankt

Groet Rob

dbtracks

Geplaatst door dbtracks (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

als je er een toerenteller in wil zetten moet je er een van n diesel in zetten, deze loopt tot 6000tpm, deze is ontwikkeld om het signaal dat door de toerental gever op de dynamo wordt afgegeven te werken.

Willem

tijne (0), 18 jaar geleden

hey rob,

je toerenteller reageert op de frecentie die je dynamo af geeft en hij werkt dus wel keurig want als hij stadioneer draait loopt hij 6000 en als je gas geeft gaat hij verder en bij gas los laten komt hij weer terug op de 6000.(als ik je goed begrijp.

je kan een weerstant platsen tussen de draat die het sinjaal voor je toerenteller geeft waardoor hij minder meet.
of je kan het klokken spel open maken de wijzer er van af hallen stadioneer laaten draaien en dan de wijzer er weer op doen dat hij 900 aan geeft.

het is niet de officele manier maar werkt wel en bespaart je het geld voor het volgende klokken spel.

gr tijne

dbtracks (0), 18 jaar geleden

Hoi Willem en Martijn,

Hartelijk dank voor jullie snelle reactie, wat betreft de opmerking van Martijn is helemaal correct! ik heb de klokken gelukkig mogen uit proberen voor de deur van de sloop, ik heb inmiddels via de onderdelenzoeker de orginele van de astra f weten te bemachtigen deze komt als het goed is 1 deze dagen binnen. maar martijn's opmerking deed mijn vermoede bevestigen dus rede tot aankoop.

hartelijk dank wie weet tot de volgende vraag :)

groet Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.