Opel astra: paar problemen met astra F (c18xe)

Bouwjaar: 1994

HALLO
ik heb een paar problemen met mn astra dat zijn.
1.het stationair toerental is te laag 600 rpm, heb de lfr schoongemaakt en het gasklephuis ook.heb geen nieuwe pakking tussen de lfr gedaan. was niet nodig volgens de dealer.
2.het vermogen in het midden gebied is niet goed trekt niet in een keer doorvanaf 3000 rpm tot 5000 rpm.
3.als ik rustig rij en wil 50 km rijden of 80 en ik laat dan heeeel rustig het gas een beetje los dan is het alsof het gas dan ineens weg is en dan er ook zo weer is .dan schokt ie .
heeft iemand oplossingen ?
kan zelf geen lekage vinden motor loopt ook wel goed verder.
en als laatste.hoe kan ik de juiste stand van de gasklep terug zetten hier is namelijk aan gedraait en nu zit er een gaskleppotmeter op die misschien nu ook wel een verkeerde waarde aangeeft.is het trug te zetten op de orginele stand te deen met een multimeter? aan de hand van de weerstand die die dan aan moet geven?of kan het ook beter of anders.?

bennie1066

Geplaatst door bennie1066 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk inderdaad dat de gasklep potentio meter verkeerd staat waardoor hij te laag stationair draait, en eerder zijn brandstof afsluiter inschakeld.

Willem

bennie1066 (0), 18 jaar geleden

en hoe kan ik dit weer terug zetten naar de goede stand? kan ik dat zelf doen of moet de dealer dat doen?

bennie

dbtracks (0), 18 jaar geleden

bij mijn Hyundai had ik exact het zelfde, dit bleek een geoxideert stekkertje te zijn dat op de sensor zit van ik dacht de lucht filter ik had gelukkig wel dat hij zich bleef corigeren na wat contact puntjes schuren van dat stekkertje was het opgelost. maar ja dat is misschien zo bij die hyundai's :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.