auto
close

Word Nu Gratis Lid van Problemcar.nl! 🚗💡

👉 Waarom lid worden?

Klik hieronder en word vandaag nog GRATIS lid!

Gratis lid worden

Opel Astra: Overschakelen van gas naar benzine tijdens het rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 SZR

Hallo Allen,

Vandaag gebeurde het volgende: Tijdens het rijden (heenweg) schakelde de auto over van gas naar benzine tijdens het rijden. Hij bleef op benzine rijden en ik heb een aantal malen het knopje op benzine gezet en toen gelijk weer op gas. Bij poging 3 ging hij weer op gas lopen.

Terugweg schakelde hij ook weer tijdens het rijden van gas naar benzine. Schakelaar gelijk op benzine gezet en toen gelijk weer op gas. Motor schakelde nu gelijk weer over op gas.

In beide gevallen was de motor goed op temperatuur.

Het is wel al tijden zo (meer als 2 jaar) dat de motor iets te vroeg overschakelt van benzine naar gas tijdens het starten. Ik zet hem dan handmatig even op benzine. Toendertijd de temperatuursensor van de verdamper vervangen maar dat heeft niet geholpen.

Verdeelhuis wordt regelmatig gereinigd (probeer dat jaarlijks te doen) en in de verdamper zijn afgelopen jaar nieuwe membranen etc geplaatst. Verwacht niet dat hier problemen liggen want de motor loopt verder prima.

Systeem is een Koltect V492 en de membranenset had ik van VG392.

Weet iemand of ik ook een storingscode kan uitlezen van een Koltec VG392. Ik denk dat het misschien een draadbreuk is of een defecte lambda sonde.

Kan misschien ook iets anders zijn maar misschien is de auto ook wel af. (Heeft 424.600 km gelopen.)

Geplaatst door

prijs_stunter (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

ik zou zeggen ff naar een LPG boer om Koltec installatie het uit te laten lezen..

sel 0

13 jaar

Probleem wordt erger. Hij schakelt nu regelmatig om van gas naar benzine. (Ik schakel hem dan handmatig weer even terug zoals hierboven aangegeven.)

Probleem lijkt niet op te treden binnen de bebouwde komen of als ik bijvoorbeeld inhaal. Hij moet volgens mij ook op temperatuur zijn.

Er zit voldoende gas in de tank.

Vandaag maar eens de storing proberen uit te lezen uit de gasinstallatie (VG392) maar daar geeft hij niets aan. (Hij knippert 1 keer. Kan geen pulsen waarnemen waaruit je 13 o.i.d. kunt halen.) Hoe lang blijft de storing trouwens in het geheugen zitten.

Heb daarna de motor eens gestart maar ik wordt niet wijs uit de werking van het knipperende lampje i.c.m. de lamba sonde (grijze draad aan massa tijdens het rijden). Geef ik gas dan begint hij te knipperen, laat ik het gas los dan gaat hij uit (Bij stilstand getest op een parkeerterrein). Heb dat vanochtend ook gedaan toen hij was overgeschakeld van gas op benzine tijdens het rijden. Lampje knipperde toen als een gek.

Heeft iemand misschien een idee. (Is het bijvoorbeeld een gamme lambda senor?)

prijs_stunter 0

13 jaar

Vanmiddag teruggereden en ditmaal de grijze draad bij het schakelaartje aan massa gelegd zodat de lambda sonde continue uitgelezen kon worden via het lampje op de schakelaar.

Rijdend op gas: laat je het gaspedaal los dan gaat het lampjes eventjes knipperen en geef je gas dan gaat/blijft hij uit. Rijd je een tijdje constant dan blijft hij uit en schakelt hij over op benzine. (Als je onregelmatig rijdt dus gas geven en loslaten dan schakelt hij ook niet over op benzine omdat het lampje af en toe gaat branden.)

Rijdt hij eenmaal op benzine dan knippert het lampje continue door.

Het lijkt er op (maar misschien is de conclusie verkeerd) dat hij te arm staat.

Kan iemand ook aangeven hoe ik de lambda sonde kan testen voor in de uitlaat. Ik heb de kabel uit de connector gehaald maar kun je dan op de draad van de lambda zo meten met een lopend motor of moet de kabel aangesloten blijven op de connector. (Bij een thermokoppel kun je zo spanning meten op een losse draad maar is dat ook zo bij een lambdasonde.)

Hopelijk heeft iemand wat tips.

prijs_stunter 0

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.