Opel Corsa: Overslaan CD-speler Delco CDR2005

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Ik ben in het bezit van een corsa sport van 2001. Hierin zit de originele Opel Radio, een Delco electronics CDR2005. De laatste tijd heb ik echter veel last van overslaan bij het draaien van CD's wat zeer irritant is. Ik heb er al een aantal keer een schoonmaak CD ingehad, maar dit brengt nu geen verbetering meer.

Volgens de Opel-dealer is vervangen de enige optie, omdat zij vermoeden dat de laser versleten is. Echter heel af en toe kan ik een uur een CD luisteren zonder problemen en daarna begint het overslaan weer. Heeft misschien iemand een idee dit probleem op te lossen of ben ik overgeleverd aan een nieuwe radio. Ik heb echter van de Opel dealer begrepen dat een nieuwe radio is niet meer te krijgen in deze kleur volgens de Opel-dealer, omdat de Sport en Silverline tegenwoordig een zilver interieur hebben.

mhbruijn

Geplaatst door mhbruijn (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Schoonmaak cd's zijn funest voor je cd'speler, ze vegen het vuil juist op de lens, bij oude radio's wordt deze dus vaak vervangen door een nieuwe omdat reparatie eigenlijk niet te doen is als de laser versleten is, misschiend dat er lokaal iemand te vinden is die hem wilt schoonmaken voor een hobbie bedrag, het ellendige is dat een nieuwe radio vaak niet op het opel display werkt, het voordeel is wel dat je een mp3 speler kan monteren die dus je cd's maar ook mp3 cd's af kan spelen (pak hem beet 200 nummers op hetzelfde cd'tje).

dupl-u-10737-5dd14999b6575+frkoi (0), 17 jaar geleden

Er zijn wel aftermarket radio's die op het diplay werken, ook de stuurwielbdiening is mogelijk. De originele radio is mestal VDO, die hebben vaak last van slechte loopwerken. Heb er zelf ook eentje gehad, was na anderhalf jaar al kapot. Ben weer terug gegaan naar Pioneer, nooit geen problemen. Is jouw radio Dubbledin of enkeldin? Bij dubbeldin heb je een inbouwpaneel en een antenne stekker nodig, voor de display heb je een aparte adapter nodig en een toestel van bijv. Pioneer met display out. Je zult dan ook merkbaar beter geluid hebben, ook MP# en WMA, en de nieuwste hebben ook enkele toestellen met BlueTooth. Ga je voor superuitgebreid kijk dan eens naar de AVIC-HD1BT, dubbeldin Navigatie met Harddisk, DVD, MP3, BlueTooth, Musicserver(harddisc voor muziek) enz.Kost wel wat maar dan heb je ook wat

mhbruijn (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie! Ik zal dus toch een nieuwe radio moeten aanschaffen, was al een beetje aan het rond kijken. Ik heb een dubbel din, dus moet een inbouwpaneel kopen. Ik heb zelf in het verleden goede ervaringen met Kenwood? Iemand een idee wat ik beter kan kopen een Pioneer of Kenwood en kan ik deze allebei werkend krijgen op de stuurwielbediening? Zo ja moet dit worden aan gesloten d.m.v. een adapter?

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Je zult dat moeten navragen bij een autoradio zaak, het is onmogelijk te zeggen welke toestellen er nu uit zijn die met het originele display van opel werken, ik weet dat er een paar jaar geleden sony toestellen als eerste waren die werkte met het display van opel met een (duur)optioneel kabeltje.

Mark

Dimi3 (0), 17 jaar geleden

Hallo, pioneer heeft de benodigde accessoires in zijn gamma. Stuurwiel bediening en info doorvoer naar het opel display. Je moet echter uitkijken dat je de juiste bekabeling hebt (sinds 2006 is de connector gewijzigd)

Dimitri

Gijs3736 (0), 17 jaar geleden

Ik heb een pioneer radio en heb 2 orginele pioneer adapters geprobeerd. Beide adapters werkten niet.
Kosten per stuk bijna 100 euro.
Heb toen een adapter besteld bij toma car parts en die werkte wel. Koste nog geen 50 euro.
Bij carmedia geven ze op de site aan welke radio voorzien kan worden van een adapter voor stuurbediening en display.

Gijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.