Opel Corsa: Auto loopt 2000 toeren stationair sinds één keer snel optrekke

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 GSi (E16SE)

Dringend hulp gewenst!

Sinds kort heb ik een Corsa 1.6 GSi uit 1991. Fantastisch autootje en ik hoop dat ik er nog lang van kan genieten. Ondanks dat ik respect heb voor z'n leeftijd heb ik één keertje snel opgetrokken, met warme motor welliswaar. En dat werd bestraft.

Sinds die actie blijft de Corsa continu 2000 toeren stationair lopen. Ik heb de pakking van het inlaatspruitstuk en het gasklephuis al vervangen, maar dat gaf geen resultaat. Heeft iemand een idee wat er nog meer kapot kan zijn gegaan?

Alvast ontzettend bedankt!

Edwin

Zipz

Geplaatst door Zipz (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

daninja (0) PRO, 18 jaar geleden

Even de massa een minuutje van de accu verwijderen en je kan er weer een half jaartje tegen.

Zipz (0), 18 jaar geleden

Bedankt, maar helaas. Meteen even geprobeerd, maar het probleem blijft. Nog iemand een idee?

Zipz (0), 18 jaar geleden

Het valt me trouwens op dat de auto na starten een aantal seconden redelijk loopt, pas daarna loopt het toerental omhoog, het lijkt of dat samengaat met een geluidje. Geluid is moelijk te omschrijven, maar het is een soort van 'woemp woemp' :) en lijkt iets op het lopen van een snaar. Kan hier natuurlijk ook niets mee te maken hebben.

tijne (0), 18 jaar geleden

controleer alle vacum slangen maar is heel erg goed als er ergens een klein scheurtje in zit heb je het gedonder al.

als je dat heb gedaan en het is nog niet goed kan je nog even kontroleren of de stappenmotor goed schoon is (en het gasklephuis) en kijken of je gas klep niet blijft hangen.

het zal waarschijnlijk iets simpels zijn.

gr tijne

sjonnieboy (0) PRO, 18 jaar geleden

geen valse lucht langs je pakkingen??

Zipz (0), 18 jaar geleden

Nou, remmenreiniger geprobeerd zonder resultaat en inlaat- en gasklephuispakking vervangen. Die zijn het dus niet in ieder geval. De vacuumslangen heb ik ook gecheckt, maar ik zal ze nog eens nalopen.

sjonnieboy (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je geen stationaire luchtomloop???

Zipz (0), 18 jaar geleden

Ik heb geen flauw benul wat stationaire luchtomloop is. Is dat uit te leggen?

tijne (0), 18 jaar geleden

dat is je stappen motor waar van ik al zij dat je die moet schoon maken.

als je je gas klephuis heb daar zit een grote klep in (de gas klep) en er zit een elektries geregelde klep op (stappemotor) die moet je allesmaal goed schoon maken dus luchtslang er af stappenmotor er uit en dat allemaal schoonmaken en ook rond om de gasklep zelf.

gr tijne

stefan84 (0), 17 jaar geleden

denk idd dat je stappenmotor je bedonderd met dit probleem!

Stefan

Zipz (0), 17 jaar geleden

Even een update: we hebben de gaskleppositiesensor (als ik het goed heb, het is het dunne zwarte kastje op het gasklephuis) even losgehaald en opnieuw gemonteerd. De auto loopt nu redelijk stationair, maar hobbelt wel met het rijden. Ik ga nu eerst de dynamo vervangen, want het lijkt er op dat de spanningsregelaar niet ok is (veel wisselspanning, knipperende lampen e.d.), en kijken hoe de Corsa het dan doet.

tijne (0), 17 jaar geleden

ikl heb wel; is eigewijse mensen mee gemaakt maar dit slaat alles

Zipz (0), 17 jaar geleden

Nee hoor Martijn, eigenwijsheeid is niet het probleem. Ik ga die stappenmotor zeker wel schoonmaken, probleem is dat ik even wacht totdat degene die me daarbij helpt tijd heeft, ben zelf geen monteur. De sensor waarover ik het net had was een tip van een ander en goed zelf te doen, vandaar dat ik dit eerst heb geprobeert, want dit was iets wat ik wel zelf kan.

De dynamo is een probleem van een andere orde en het een heeft ook niets met het ander te maken, maar hij moet wel vervangen. Eigenwijs is het dus niet, alle oplossingen zijn welkom en die stappenmotor gaat zeker gebeuren!

harnak (0), 17 jaar geleden

Kans is groot dat je probleem is opgelost na vervanging dynamo als hij te veel laad brengt hij de electronica van de wijs succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.