Opel Astra H: P02425 egr storing

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z17dtj

Beste,

Door problemen met mijn GTC kwam ik erachter dat er bij de Astra z17dtj 110pk van mijn vrouw iets scheelt aan de egr. Ik zag de vacuüm gestuurde actuator op de egr koeler niet bewegen en kwam er al snel achter dat de solenoïde die de egr klep aanstuurt geen spanning krijgt. Na het overzetten van de stekker van de inlaatflaps solenoïde op die van de egr reageerde de egr actuator direct. Bij de pedaal test kwam de foutcode P2425 naar voren, klep van de egr blijft open staan of zoiets. Maar, tijdens het rijden gaat de auto niet in noodloop en er gaan ook geen lampjes branden. Wel valt de auto heeeel soms plotseling uit bij het overschakelen en vind ik dat de auto bij lage toerentallen minder vlot is als mijn z17dth 100pk.
Iemand enig idee waarom de auto niet in noodloop gaat? Misschien gechipt? (Kan alleen niet zeggen dat de auto ook echt sneller is dan mijn 100pktje)
Graag jullie ideeën!

MaartenGTC

Geplaatst door MaartenGTC (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.