Opel Astra 2012: P066E code

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A17DTE, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 81

Astra geeft melding P066E nieuwe gloeibougies geplaatst. Maar naar herhaalde pogingen komt de melding steeds terug. Iemand een idee? Melding mag ook uitgeschakeld worden helemaal als dat kan. Auto loopt verder perfect en gisteren ook zonder problemen door de keuring gekomen.

Bert1197

Geplaatst door Bert1197 , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 2 weken geleden

P066E - Gloeiplug cilinder 3 signaal te laag
Er is een probleem met de gloeibougie van cylinder 3.
Naast wat slechter aanslaan in winterse omstandigheden kan dit ook van invloed zijn op het regenereren van het roetfilter, want ook daarbij worden de gloeibougies vaak gebruikt.

Bert1197, 2 weken geleden

Zoals ik al schreef zijn alle gloeibougie vervangen. Zou sterk zijn als de derde nu weer niet goed is. Deze had ik als test al verwisseld met nummer twee. Zelfde fout is er dan. Dus moet het wat anders zijn. Maar wat is dan de vraag.

oldford PRO, 2 weken geleden

Bedrading ook gecontroleerd?

Bert1197, 2 weken geleden

Ja en dan moet ik eerlijk bekennen dat bij nummer drie de bedrading het omhulsel los ligt. De kabels zelf zien er goed uit mijn inziens. Is deze kabel ook door te meten? Of wat zou het kosten om de hele kabel te vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.