Opel Meriva: Peil van brandstofmeter

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een meriva van 2004. 1.6 benzine

Op het moment dat het reservelampje gaat branden en ik ga direct tanken kan er ongeveer 40 liter in de tank. Volgens het instruktieboekje en de site van Opel zou er in deze auto een 52liter tank zitten dat betekent dat op het moment dat het lampje gaat branden er nog ongeveer 12-13 liter in de tank zit. Ik vind het gaan branden van het reservelampje zeer vroeg. De meter loopt wel netjes mee teurg. Volgens de dealer klopt dit wel.

Zijn er meer mensen met deze ervaring of is er toch iets niet in orde???

gr

Mark

bonsm00

Geplaatst door bonsm00 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

roygsi (0), 17 jaar geleden

ik heb dan geen meriva maar een astra, heb weleens de boardcomputer rijbereik op 9km gehad, reservelamp al een tijdje aan, en zelf dan ging er 46 liter in de 52liter tank.

blijkbaar hebben ze een grote reserve ingesteld zodat je niet snel zonder benzine komt te staan mocht je de lampjes al een tijdje negeren.

Pitje (0), 17 jaar geleden

Een vriend van me heeft een zafira met boordcomputer. Wij zien vaak genoeg een rijbereik van 0km en dan kunnen we nog een 10 minuten rijden. (getest ;) ) Natuurlijk raad ik het niet aan. In ieder geval ik zou er niet te veel mee inzitte. het werkt, dat is het voornaamste.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

beter dat het lampje te vroeg aan gaat,dan te laat of helemaal niet..

z16se (0), 17 jaar geleden

ik heb ook een meriva 1.6 8v en blijf gewoon rijden tot het lampje knippert en ga dan tanken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.