Opel Meriva: Zoemen aan de voorkant.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Hallo Opel/autokenners,

Daar zijn we weer, nu met het volgende probleem. Zins een week is er een zeer irritante zoem aanwezig als ik rij.
De zoem is vanaf een km of 30 al goed hoorbaar. Naarmate de snelheid opgevoerd wordt gaat dit gepaard met harder zoemen.
Ik heb op verschillende wegdekken gestest ivm bandengeluid dit is dus niet het geval. Als ik het koppelingspendaal indruk ongeacht een specifieke
snelheid blijft het geluid onveranderd aanwezig. Er zijn geen bijgeluiden zoals bonken piepen of kloppen al heb ik het vermoedde dat de bocht naar links het zoemgeluid iets versterkt. Wie kan mij vertellen wat het kan zijn, mij vermoedde zijn het de kogelagers van de voorwielen, maarja ik ben de leek. Heeft iemand nog een testprogramma om het een en ander te controleren of uit te sluiten? Ik hoop dat jullie me weer net zo goed kunnen helpen net als het vorige probleem.

Bij voorbaat dank,

Joe

Joe5493

Geplaatst door Joe5493 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Kan een wiellager zijn, maar je zou ook eens kunnen kijken of een eventuele sierlijst wel netjes vast zit. Als die (door de rijwind) gaan resoneren kan dat ook een bijgeluid opleveren.

suc6
Peter

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Wiellager. Als verandering van druk op het wiel ook verandering van geluid oplevert, is het 99.9 % zeker het lager voor.
De enige andere mogelijkheid is 'n band. Ook banden kunnen een dusdanig geluid maken dat je gaat denken aan 'n wiellager. Wisselen van wielen van voor naar achter kan hier duidelijkheid in brengen.

Gr.

Joe5493 (0), 17 jaar geleden

Hoe lang gaan zulke lagers mee, de auto heeft 30000 km gereden? Hoelang kan je hiermee verantwoord doorrijden en hoeveel gaat dit grapje me kosten dan mochten het daadwerkelijk de lagers zijn.

Mvg
Joe

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Lagers kunnen lang mee, maar door bv. 'n stoeprand te raken, kun je al de klos zijn. Lager kost in de vervangingsmarkt ongeveer 90 euro. Bij de dealer zal ie wel iets meer kosten. En ongeveer 'n uurtje werk.
Als het inderdaad het lager is, zal het bromgeluid langzamerhand toenemen. Echt vastlopen gebeurt maar uiterst zelden. Het is 'n simpele manier om zekerheid betreffende het lager te krijgen.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.