346 bezoekers online

Opel Astra: Piepend geluid bij het rijden

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Hallo,

Sinds een tijdje heb ik een piepend geluid tijdens het rijden, dit hoor je tot ongeveer 80 kmpu.
Als ik op de rem sta, stopt het geluid. De garage heeft er naar gekeken en dachten dat het de V-snaar zou zijn.
Kreeg mijn auto terug, V-snaar vervangen maar het geluid bleef.

Wie heeft ervaring met dit probleem, en kan het kwaad om hier mee te rijden?

gr Suzanne

suuzzjie

Geplaatst door suuzzjie , lid sinds 9 jaar geleden

21 Reacties

Punt PRO, 9 jaar geleden

Suzanne zet de motor onder het rijden even uit ? Kan je zien of de motor of de wielen de oorzaak zijn. Als het de motor is ,moet je bij b.v 2500 t/min dat geluid ook hebben . Trek je conclusie. Groeten.

suuzzjie, 9 jaar geleden

Haii Punt

Wist niet dat je de motor onder het rijden kunt uitzetten, lijkt me trouwens niet echt fijn idee.
En over het geluid bij 25 kmpu, dan heb ik het geluid ( soms ) ook. Maar jij zegt het is of de motor of de wielen ? Geen kabeltje ergens of iets?'

Sorry het uitzetten van de motor ga ik nog niet uitproberen, dus hoop op een andere oplossing om er achter te komen. Maar wel bedankt voor het meedenken

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

Het zijn de remblokken voor deze even demoteren en een beetje vet aan de achterzijde van de blokken en raakvlakken , kijken of ze niet blijven hangen (snap die garage niet)
succes

suuzzjie, 9 jaar geleden

Haii Jan

KOm er jaren maar vond het zowiezo al vreemd dat ze gelijk een v-snaar gingen bestellen...zonder eerst zelf hebben gekeken.
ZO raar, maar goed dacht zij weten het wel. En dan achteraf zeggen, je v-snaar moest toch vervangen worden, en tja geld groeit niet op mijn rug dus baalde wel.. en dan nog probleem houden, maar remblokken zeg je ok, is dat makkelijk om ze te demonteren of toch ff langs de garage? ja andere dan heh haha die van mijn vader.

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

als je er geen kans voor ziet even langs een garage, zal echt niet duur zijn

Punt PRO, 9 jaar geleden

Dat stil zetten van de motor doe je niet in druk verkeer. Remblokken was het volgende, maar daar was die proef voor. Motoren die piepen doen dat vaak stilstaand ook. Kortom alles kan. Groeten.

suuzzjie, 9 jaar geleden

Het piepende geluid is niet aanwezig bij stilstaand,
Het piepende geluid is er niet constant
Het piepende geluid is er halverwege de rit
Het piepende geluid is er als ik 25 tot 80 km rijd
Het piepende geluid stopt wanneer ik op de rem trap

Mooi gedicht vind je ook niet lol, maar als alles kan dan dus zal ik toch een afspraak gaan maken met de garage.

Bedankt voor jullie hulp

groetjes Suzanne

suuzzjie, 9 jaar geleden

Hier nog een vraagje: Hoe lang kan ik hier mee rijden? Als het remblokken zijn dan betekend het niet veel soeps en dus gevaarlijk kan zijn toch? Zat nog even verder te denken, zo van als het geluid stop als ik op de rem trap, dan kan het toch niet de remblokken zijn? ben geen kenner denk alleen logisch :)

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

Het zijn de remmen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! je blokken trillen in de houder zitten te vast en als je remt klemmen ze tegen de schijf aan en is het trillen weg zie mijn vorig antwoord, de remblokken kunnen sneller slijten omdat ze misschien niet goed vrijkomen, maar dat is u probleem , hij blijft wel remmen

suuzzjie, 9 jaar geleden

Hai Jan van de ANWB

Heb je tijd morgen misschien :)

Bedankt voor je uitleg, hoe je het uitlegt make a lot of sense.

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

Ga maar naar een goede garage die lossen het wel op, wij doen enkel noodgevallen voor leden die niet verder kunnen en u kunt nog verder , en dit valt onder onderhoud en dat doen we niet
succes en we wachten af

Prometheus, 9 jaar geleden

Voor wat betreft het afzetten van je motor terwijl je rijdt: Niet doen met een snelheid hoger dan 30km/u ongeveer en alleen als het niet druk is. (Industrieterrein?)
In tweede versnelling, gas-, rem- en koppelingspedaal los laten, contact uit draaien maar de sleutel laten zitten. Anders zit straks je stuurslot erop en dan crash je :) Als je het geluid hebt gehoord (of niet) gewoon sleutel weer terugdraaien. Niet de motor gaan starten want dan sloop je je startmotor.

Succes ermee :)

kleijn, 9 jaar geleden

wat de remmen betreft zelf aan de hand gehad
10 keer terug geweest bij dealer (garantie)
bleek achteraf dat de klem die aan het remblok zit
niet goed klemde in de zuiger
kom er maar achter

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

[quote=Prometheus]Voor wat betreft het afzetten van je motor terwijl je rijdt: Niet doen met een snelheid hoger dan 30km/u ongeveer en alleen als het niet druk is. (Industrieterrein?)
In tweede versnelling, gas-, rem- en koppelingspedaal los laten, contact uit draaien maar de sleutel laten zitten. Anders zit straks je stuurslot erop en dan crash je :) Als je het geluid hebt gehoord (of niet) gewoon sleutel weer terugdraaien. Niet de motor gaan starten want dan sloop je je startmotor.

Succes ermee :)[/quote]
kunt u mij uitleggen waarom je de startmotor sloopt als je de motor start???? je moet de auto wel in zijn vrij zetten anders draait de motor nog mee

Prometheus, 9 jaar geleden

Als ik de motor afzet tijdens het rijden en 'm in een versnelling laat staan, dan draait de motor nog gewoon. Aandrijving komt dan dus van de wielen af. Als je vervolgens je motor start, de startmotor laat draaien, dan is dat niet zo goed voor je startmotor. Zo heb ik het altijd geleerd tenminste. Geeft ook een schrapend geluid trouwens dan, net als wanneer je je auto start (de eerste keer) en de sleutel vasthoudt...

C.Jonker PRO, 9 jaar geleden

Niet iemand zo bang maken mensen..
Je trapt je koppeling in maakt niet uit hoe hard je rijd..30 of 130 en je draait je kontakt terug. sleutel gewoon laten zitten uiteraard... dan zet je hem weer op kontakt en laat koppeling weer opkomen, of je start de motor zoals je dat altijd doet met de sleutel, koppeling weer los en je rijd weer, niks aan het handje... honderden keren gedaan en ik ben er ook nog.

Wat het piepen betreft, heel simpel de remmen die een beetje aanlopen, geen direkt gevaar maar wel even soepel laten maken, kost je niet de hoofdprijs.
Wat garage A betreft, nooit meer naar toe gaan.
Lange topic voor een simpele storing

Prometheus, 9 jaar geleden

Hehe.. het is toch geen kwestie van bangmaken? Alleen, volgens mij, goede raad, om even aan te geven dat je niet de sleutel eruit trekt, aangezien je stuurslot er dan op zit. En ik zeg alleen maar wat ik ooit geleerd heb (en uit eigen ervaring heb ondervonden) dat als je je motor start terwijl ie al draait, dat dat een behoorlijk schrapend geluid geeft en je je startmotor kunt slopen. (Is toch logisch eigenlijk? De startmotor brengt de motor op gang. Als die al draait, dan maak je het toch stuk?...)

C.Jonker PRO, 9 jaar geleden

als je vrij staat of koppeling inhoud staat motor stil Chiel dus dan kan je nooit je startmotor beschadigen.
Wat hier bedoeld word is op snelheid de auto laten rollen zonder ingeschakelde motor, met koppeling in of in z'n vrij...motor staat uit.

Prometheus, 9 jaar geleden

Hoe bedoel je langs elkaar heen praten. ;-)

Ik bedoelde dus inderdaad de motor uitzetten maar niet ontkoppelen, zodat de aandrijving van de wielen komt en de motor dus nog gewoon draait. Ondanks dat er geen brandstofinspuiting plaatsvindt dan. Op jouw manier moet dat gewoon kunnen inderdaad. :P

Punt PRO, 9 jaar geleden

Suzanne we zijn nu al 10 dagen verder en iedereen is over elkaar gerold , maar is hoe is het met je klacht?????

Al gepiept ? Groetjes.

C.Jonker PRO, 9 jaar geleden

al gepiept :D ha ha

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.