Opel Vectra: Piepend stuur en bijna afslaan motor

Bouwjaar: 1999

Ala ik bij mijn vectra het stuur verdraai dan komt er een piepend geluid uit het stuurhuis, bij koude motor is dit minder dan bij een warme motor, ook is het geluid aanwezig als ik de auto opkrik en de wielen een sturende beweging laat maken. ook is er een soort knak hoorbaar en voelbaar bij bepaalde stuurpositie`s. Ook heeft de motor de neiging om af te slaan als ik de koppeling in trap om bijvoorbeeld terug te schakelen ( vooral bij een koude motor)

André363

Geplaatst door André363 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er nog voldoende olie in het stuurbekrachtigings reservoir?

Wat voor motor???

André363 (0), 19 jaar geleden

Het olieniveau is goed en de motor is een 1.8 xe1

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Stationair steller (stappenmotor) vuil of defect. (afslaan)

Stuurhuis versleten (hapering in het stuur)
Stuurkogel / fusee kogel versleten
Inhet ergste geval: pomp versleten.

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb bij mij auto dit is ook een vectra uit 1999 alleen de 2 liter versie ook het probleem gehad van kraken en piepen van het stuur en het afslaan van de motor in de bochten of bijna afslaan. Bij mij hebben ze de stuurkogels aan de binnenzeide vervangen en hebben ze de software van de computer vernieuwd. Het probleem met knikken in het stuur schijnt volgens meerdere garages / dealers normaal te zijn bij dit type auto. Dus ik ben zeer benieuwd wat jij er allemaal kwa nieuws uit krijgt. Dit is de ervaring die ik met dit probleem heb meegemaakt. Wat bij mij daarnaast ook nog gebeurde is dat de auto sneller heet werd en volgens de meter oververhit raakte terwijl dit niet het geval was. Ze hebben bij mij voor dat het probleem met afslaan opgelost werdt de volgende dingen vervangen:

Dynamo
Kleppendekselpakking (ivm lekkage)
Accu
Stappenmotor
Software in de boardpc
Hopelijk kan je wat met mijn ervaringen.
Groet,
Quentin

André363 (0), 19 jaar geleden

Allereerst bedankt voot je reactie. De garage heeft de olie van het stuurhuis vervangen omdat hij dacht dat het met droge keerringen te maken had, de olie heeft een speciale toevoeging om dit te verhelpen,het is een kwestie van tijd om het resultaat hiervan te merken Het knakken zal misschien wel met de stuurkogels te maken hebben, al lijkt mij dat dit bij de a.p.k keuring al naar voren moet komen. Het ( bijna) afslaan van de motor is niet te vinden, ik heb het gasklephuis al schoongemaakt en merk een lichte verbetering, ik zal naar aanleiding van jou opmerking over nieuwe software eens bij de garage informeren Was dit een dure grap?
Groeten
André

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

De software van de computer vervangen kosten mij niks. De stuurkogels gaven speling bij mij het kraken en het gevoel van ruimte hebben in het stuur was volgens de dealer heel normaal voor deze auto en konden ze niet wijzigen. (Wat ik zelf erg vreemd vind voor zo een auto)

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Stuurspeling zit bij de vectra in de krliskoppeling van de stuuras die van je stuur naar het stuurhuis loopt, kan geen kwaad, maar is wel iritant.

Willem

André363 (0), 19 jaar geleden

Ik lees veel over de stappenmotor en de lfr die het onregelmatig lopen van de motor kunnen veroorzaken waar zitten deze en hoe controleer ik of deze ook de boosdoener zijn ?
Groet André

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.