Opel Astra: portierzijde centr. vergr. begint 'stroef' te worden met Afst. b

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.8XE

Hallo mensen,

Ik heb weer wat: de portierzijde van de centrale vergrendeling begint -als hij door de afst. bed. wordt bediend- steeds trager op slot te gaan; op een bepaald moment deed hij zelfs niets en sprong de rest gelijk weer open!
Maar als ik hem met de sleutel op slot zet gaat het portierslot zelfs iets sneller dicht dan de rest! Hoe kan dat?
Het voelt aan alsof er iets ingedroogd is ofzo. Of moet ik het misschien in iets electrisch zoeken; bijv. een slecht contact?
Als ik in de deur moet zijn, hoe kan ik daarin komen? De schroeven onderaan de binnenzijde los, maar wat dan verder (zonder iets kapot te maken)? Kan iemand me dat vertellen en ook wat het probleem kan zijn? Wat kan ik smeren? Moet de binnenkant echt helemaal los?
Hij rijdt nu gelukkig weer goed (lambdasonde) en dit lijkt een luxeprobleem, maar ik wil niet zomaar geen controle meer hebben over de sluiting van onze Astra!

Groetjes,

Maarten

maarten6774

Geplaatst door maarten6774 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

roygsi (0), 17 jaar geleden

2 schroeven aan de binnenkant van het paneel
3 schroeven onderkant paneel

en dan maar eens de boel controleren en inspuiten

suc 6

maarten6774 (0), 17 jaar geleden

Hoi Roy,

Bedankt voor je reactie. Alleen smeren dus? Maaar waar zitten die twee schroeven van de binnenkant van het paneel? Ik zie alleen de schroeven helemaal onderaan. Verder heb ik geen schroef kunnen ontdekken, maar misschien kijk ik niet goed.

Maarten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.