715 bezoekers online

Opel Astra: Probleem centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.6SZR

Sinds enigen tijd heb een een Opel Astra station 1.6 benzine. Alleen heeft deze auto wat problemen met de centrale deurvergrendeling, deze werkt iets té goed.

Ik kan alleen de bestuurders deur openen, de andere deuren blijven geblokkeerd ook als ik ze van binnen probeer te openen krijg ik ze niet van het slot.
In het begin werkte het als ik de zekering van de deurvergrendeling er uit haalde en er weer opnieuw in deed, dan opende alle deuren zonder problemen maar ook dit lijkt nu niet meer te werken. (Ook heb ik contactspray op de zekering gespoten)
Waar kan het aan liggen dat ik alleen de bestuurders deur (en natuurlijk de achterklep, want deze hangt niet aan de deurvergrendeling) kan openen, en dat de andere deuren ook van binnenuit niet te openen zijn?

justme

Geplaatst door justme , lid sinds 9 jaar geleden

6 Reacties

moderator PRO, 9 jaar geleden

Vermoedelijk de "kiekert" defect. Zit aan de rechterzijde achter de plastic zijbekleding onder het dashbordkastje.
Als je de bekleding weg haalt, eerst de motorcomputer verwijderen en daarachter zit de "kiekert". Nieuwe kost ongeveer 155,- euro.

justme, 9 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, dit zou wel een dure oplossing zijn. Is er een manier om te kijken of het inderdaad de kiekert is? Als dat het geval is ben ik namelijk van plan de centrale deurvergrendeling los te halen zodat ik de deuren met de hand open en dicht kan doen. Een dergelijk bedrag vind ik de auto namelijk niet meer waard.

moderator PRO, 9 jaar geleden

Breng eens een bezoek aan een autosloperij.........
Als de andere deuren nu op de "safelock" staan, zul je toch een andere kiekert moeten hebben. Anders krijg je de deuren niet meer van slot af. Ook niet als je de bekleding er af zou breken en van binnenuit probeert om open te krijgen.

En nog dit: om te reageren graag het tekstveld ONDER de laatste reactie gebruiken waar "antwoord direct" boven staat en NIET de "citeren" button. De laatste reactie herhalen heeft geen enkele nut.

erikemmen, 9 jaar geleden

ik weet niet of dit de bedoeling is.

maar heb ook even gezocht naar de kiekert.

maar ik heb wel een dikke grijze kast gevonden met 4 stekkers en daarachter zat niks, weten jullie misschien waar er nog een andere is waar die kan zitten?

moderator PRO, 9 jaar geleden

Je zit er kortbij. De kiekert zit achter die grijze kast.......Toch nog even beter kijken in die hoek.

erikemmen, 9 jaar geleden

ik heb de grijse kast (vermoet de computer) verwijderd en zat echt helemaal niks ook niet verder in de hoeken, wel daaronder een paars relais.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.