Opel Meriva: Probleem met schakelen achteruit

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 120 PK

Wij zijn sinds 2 maanden in het bezit van een Meriva B van 2011. Sinds een paar dagen hebben wij problemen met inschakelen van de achteruit. Het volgende is het probleem als de auto koud is en we starten de auto en willen we hem in de achteruit leggen lukt het domweg niet, maar laten we de koppeling even los en trappen we deze opnieuw in kan hij wel in de achter uit maar dan kraakt hij bij het inschakelen. Het lijkt dan net of de koppeling niet ver genoeg word ingetrapt wat wel het geval is. Daarna is er de rest van de dag geen geen enkel probleem meer. Bak schakelt. verder goed

Wat kan hier het probleem zijn

hummer4me

Geplaatst door hummer4me (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 9 jaar geleden

Hij komt dus niet goed vrij lijkt het , bij een hydraulische koppeling , zou het kunnen zijn dat er iets lucht in zit.
Het zou ook kunnen dat de koppelingsplaat een beetje blijft plakken , slecht schuift over de price as , dat als hij warm is het over is.

hummer4me (0), 9 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Hij komt dus niet goed vrij lijkt het , bij een hydraulische koppeling , zou het kunnen zijn dat er iets lucht in zit.
Het zou ook kunnen dat de koppelingsplaat een beetje blijft plakken , slecht schuift over de price as , dat als hij warm is het over is.[/quote]
Het lijkt inderdaad op de koppeling niet goed vrij komt. Is deze hydraulische koppeling ook te ontluchten ? Dat plakken van de plaat lost zich dat vanzelf op of moet ik langs de garage als dat het probleem is.
Ik heb gelukkig nog tot volgend jaar Augustus garantie op de auto.

kaleido 1 (1580) PRO, 9 jaar geleden

Als het garantie is , gewoon terug en zeker niet zelf gaan rommelen , dit ivm vervallen van garantie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.