Opel Astra: Probleempje

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,

Ik heb een aantal vragen,

1, Als ik wil remmen met mijn auto van zeg maar 120 naar 80, gaat mijn stuur hevig vibreren en dan rem ik niet eens zo hard.
dat vind ik opzich best wel storend.
2, Mijn dashbord verlichting doet het niet, de verlichting van mijn km teller doet het wel gewoon.
ik heb mijn zekeringen nagekeken alles is nog heel.
3, mijn achterruitenwisser doet het niet wat kan ik daar zelf aan doen?

ik hoop dat julie me kunnen helpen.

Eschwin

Geplaatst door Eschwin (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

daninja (0) PRO, 17 jaar geleden

1. remschijven en remblokken vervangen.
2. lampjes van kachelverlichting vervangen.
3. Even meten of er spanning op je achterruitenwissermotor komt, zo ja, motor vervangen, zo nee, verder meten.
Bekijk ook even hoe de bedrading eruit ziet in het doorvoerrubber bij je achterklep.
Zekeringen checken!

Krijnen28 (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste Eschwin,

Je probleem 1 komt bij mij over als (ietwat) kromme voorremschijven.
De oplossing is ze te laten afdraaien bij de betere automaterialenzaak en als ze daarvoor te veel versleten zijn om nieuwe te monteren.
Als je dat laatste gaat doen maak dan de wielnaven (waar de schijven op worden gezet) goed schoon van roest en aanslag en doe er een dun laagje vet op (tegen roest) want anders heb je het probleem zo weer terug.

Probleem 2 lijkt mij dat er gewoon lampjes in je dashboard kapot zijn, daarvoor moet je je tellerset even uitbouwen want op de achterkant zitten de lampjes er in houdertjes opgeschroeft.
Neem als je het niet zeker weet de set ff mee naar een garage, die helpt je vast wel op weg met de nieuwe lampjes,kost niet zo veel..de boel terugbouwen (let op de snelheidsmeterkabel) en alles moet het weer doen.

Je laatste probleem kan van alles zijn, de achterruitenwisser wordt geschakeld via een intervalrelais, die zit in je zekeringenkastje.
Nu kan het zoiets stoms zijn dat er een zekering mist (maar dan moet er ook iets anders niet werken) of je relais is stuk/weg..
Meestal als de wissermotor kapot is dan hoor je na inschakelen dat relais elke 6 seconden een keer tikken..als dat zo is, ga er dan maar vannuit dat het wissermotortje zelf kapot is..even een ritje naar de sloop dus en een andere halen.
Let bij het inbouwen erop dat de massa die het motortje (zowieso kontroleren) maakt goed is, anders doet ie het ook niet.

Succes,groeten Jorg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.