Opel Astra: Problemen?

Bouwjaar: 1995

Helaas heb ik geen verstand van auto's maar op vertrouwen een opel astra 1.4 uit 1995 gekocht voor 2100 euri. Nu heb ik twee vragen. Als ik mijn auto start branden alle lichtjes op (olie, handrem, een oranje etc..) hoort dit? En de volgende is dat als ik even aan het rijden bent, schommelt mijn temp meter van de motor behoorlijk tussen de 95 en 90 en soms oplopend tegen de 100 aan. Nu heb ik hem na laten kijken en is mij verteld dat dit normaal is (koelvloeistof zit er voldoende in), klopt dit en hoef ik me geen zorgen te maken??

opeltje78

Geplaatst door opeltje78 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

25 Reacties

schnitzel (0), 19 jaar geleden

als het goed is gaan de lampjes paar telen na het starten uit ! das normaal !en met die temp meter loopt ie op onder het ryde of als je stil staad ? als je stil sta is het normaal dat ie wat op loop

opeltje78 (0), 19 jaar geleden

Dank je.... die lichtjes gaan inderdaad uit na het starten...Maar de temp loopt ook altijd iets op tijdens het rijden, niet alleen bij stilstaan..

schnitzel (0), 19 jaar geleden

als het niet te veel is zou dat ie oploop zou ik me er niet truk om maake

tijne (0), 19 jaar geleden

als je gewoon normaal rijd dan mag de temp niet boven de 90 graden uit komen alleen als je in de file staat of zo.

de lampjes gaan allemaal branden als je contakt aan zet maar als je dde motor heb gestart moet alles weer uit gaan behalve de handrem als hij daar nog oip staad natuurlijk.

je kan alles ook na lezen in je instruktie boekje wat de lampjes betreft en als je die niet heb kan je die op me site vinden als je hier links op mijn naam klikt.

gr tijne

opeltje78 (0), 19 jaar geleden

hoi martijn bedankt voor de info...leuke site trouwens (kan alleen niet dat instructieboekje vinden op je site)Maar mijn motor loopt dus wel boven de 90 graden, niet echt heel veel 93 of zo, maar mijn mannetje zegt dat dat normaal is.. Moet ik er iets meedoen, of kan het geen kwaad??

tijne (0), 19 jaar geleden

nou kijk als hij strak op de 93 graden blijft staan is er niks aan de hand dan heb je een kleine afwijking in de meter en dat geeft niks(ik heb ook genoeg afwijkingen) maar al hij blijft schommelen dan klopt er iets niet( de eerste 20 km op de rijksweg blijft hij schommelen maar daarna moet hij stil gaan staan) en als hij dat dus neit doet klopt er iets niet.

het kan zijn dat de konstanthouden van de meter kapot is maar kan ook zijn dat de termostaat zijn beste tijd heeft gehad dan.

gr tijne

ps: het instruktie boekje staat op de opel site dus op de site hiernaast door kliken naar open en dan instruktie boekje.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

De astra F mag zelfs continu op 100 graden staan. en schommelen tijdens rijden is een normale zaak, Bij mijn astra F zat ie altijd rond de 95 graden tijdens rijden op de snelweg, en rond de 100 graden in de stad

Ook na vervangen van thermosstaat(werd niet meer warm).
En vervangen thermo voeler wegens afgebroken pootje om het draadje op te schuiven

Willem

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

Wist je dat bij de C16Nz motoren de thermostaat in de radiator pas bij 106 (!!) graden de vin in laat komen, en dat Opel dit zo bedoeld heeft?!

tijne (0), 19 jaar geleden

dan vind ik het wel een vreemd verhaal dat ale autos die ik heb gehad inclusief mijn astra als hij eenmaal warm is strak op de 90 graden blijft staan of ik nou in de stad of op de rijks weg rij aleen als ik langere tijd stil sta dan loopt hij op naar de 105 gragen en springt de ven aan.

een kennis van mij heeft ook een astra en ook die staat strak op de 90 graden en ik blijf er bij dat die meter stil moet staan want als hij blijft schommelen de reageert de termostaat te traag met dicht gaan.
gr tijne

schnitzel (0), 19 jaar geleden

doe je er een nieuwe termostaat in ! als jij denk dat het daar aan leg !!!

tijne (0), 19 jaar geleden

ik blijf er bij dat het niet goed is sorry

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Jongens,
maak je niet druk om een paar graden!
Zolang de fan aanspreekt en de boel niet gaat koken , is het toch goed?

mvg,en een ongestoord weekend,
Hans.

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Mijn tempratuur meter blijft net iets over het eerste witte streepje staan.
Alleen als ik een langere rit maak dan komt hij pas in de buurt van de 90 graden.

Groetjes
Astra rijder

tijne (0), 19 jaar geleden

hey astra rijder je snapt dan zelf toch ook dat dat neit goed is of wort ik nou gek hier?

gr tijne
ps: ik bedoel dit niet verkeert of zo maar ik snap niet dat jullie zegen dat het goed is want dat is het niet een auto moet naar zijn temp gaan en daar blijven staan en verder niks.

schnitzel (0), 19 jaar geleden

dan ga je lekker naar de opel en kijk je wat hun zege
PS NORMAAL IS HET NIET MAAR HET KAN GEEN KWAAD!

tijne (0), 19 jaar geleden

nou ik bemoei me hier niet meer mee dat lijkt me het wijste in deze

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

He Schnitzel ,

JE HOEFT NIET ZO TE SCHREEUWEN!

mvg,
Hans.

schnitzel (0), 19 jaar geleden

sorry hor :d

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Motortemp schommelt bij elke auto wel iets alleen bij de een iets meer als bij de ander.

Willem

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Zoals ik al zei: maak je niet zo druk om een paar graden ,
de temperatuurmeter is geen precisie instrument.

mvg,
Hans.

tijne (0), 19 jaar geleden

hans dat ben ik met je eens maar ik heb het aan 3 monteurs na gevraagt en die zijn het met me eens dat een auto gewoon 90 graden moet worden zelfs als het buiten maar 10 grade ondernul is want de termostaat mag niet opengaan simpel.

ik heb met mijn astra het probleem gehad dat hij op de rijksweg wel warm wert en in de bebouwde kom niet maar toen bleek de kachel dicht te zitten waardoor er geen warm water langs de temp zenzor kwam. kachel vervangen en die klote whaler termstaat er uit en een venet er in en alles was over gewoon strak 90 graden binnen 10 km als ik heb sochtens pak en dan zakt hij terug naar de 85 en klimt hij weer naar de 90 omdat de termostaat open ging.

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Mijn tempratuur meter klopt alleen `s-middags en `s-morgens wijkt hij 10 graden af. En mijn fan komt netjes bij ongeveer 110 graden in. Ik denk dat mijn temp sensor een beetje gaar is.

PS.De tempratuur meter komt na zo`n 2 a 5 kilometer netjes uit het blauwe gedeeldte en me kachel wordt ook netjes warm.

Groetjes
Astra Rijder

tijne (0), 19 jaar geleden

dat klopt inderdaart astra rijder maar dat hij sochtens en savond het neit doet klopt niet dat zou aan de senzor kunnen ligen maar dat geloof ik niet want dan wijkt hij altijd af de kans is groter dat de doorstroming van je kachelradiator minder wort waardoor er minder warm water langs de pion stroomt(ik heb dit probleem ook gehad en het heeft me 6 weken zoekken gekost en opel nederland stuurde me het bos is met dit is normaal maar dat is het niet zelfs niet volgens de anwb).

dit was overigens bij een astra f c16se motor

gr tijne

mvdkant (0), 19 jaar geleden

sinds ik in mijn kadett , een 1.3i uit 1989 een nieuwe thermostaat heb ingebouwd staat mijn temp. meter op de snelweg doorgaans in het midden, 90 graden zal ik maar aannemen. af en toe staat de meter tussen het blauwe en het midden van de meter.
bij stads maar ook streekverkeer ( 80km wegen )schommelt mijn meter ergens tussen het blauwe vlak en het midden. ik weet niet beter dan dat dit in orde is. vind het eigenlijk ook niet zo boeie want de auto wordt lekker warm.

gr.
martin.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

maar die kadettjes hebben gewoon super kachels, ik heb 2jaar met een defecte thermosstaat gereden maar de auto werd wel warm vanbinnen (meter kwam niet uit het blauwe gedeelte).

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.