Opel Omega: problemen na verwisseling pakking inspuitpomp

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD 6 cyl.lijn

Na het vervangen van enkele pakkingen op de diesel-inspuitpomp krijg ik de auto niet meer aan het lopen.
Ik heb de pakkingen van de bovenste deksel en die eronder vervangen. Natuurlijk netjes opgelet hoe het in elkaar zat, en natuurlijk ook weer zo terug geplaatst. Krijg nu geen diesel meer in de verstuiver-leidingen. Kan iemand mij vertellen wat ik eventueel verkeerd heb gedaan en hoe ik de pomp kan ontluchten.
Het gaat om een Omega MV6 2.5 TD met een Bosch VE pomp.
Heb wel brandstof na het filterhuis en als ik de bout rechts uit de inspuitpomp draai komt daar netjes diesel uit, dus opvoerpomp werkt goed.

aces_2

Geplaatst door aces_2 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Waarschijnlijk zit er nog lucht in het systeem en zou je de verstuiverleidingen aan de verstuiverkant een slag los kunnen draaien en dan starten tot er diesel uitkomt, het liefst met z`n twee-en de ene starten en de ander de leidingen waar diesel uitkomt meteen dichtdraaien tot overal diesel uitkomt of de motor aan wil slaan, niet laten lopen met losgedraaide leidingen.
lucht uit het diesel systeem is er bijna niet uit te krijgen door gewoon door te starten omdat lucht samendrukbaar is en de verstuivers pas bij hoge druk opengaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.