Opel Vectra: problemen vectra sarten warme motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een vraag over mijn opel vectra 1.8 Ik hoop dat er iemand onder jullie is die dit herkent of mij kan helpen/ adviseren. Ik ben er nl al mee bij een garage geweest, maar zij kunnen helemaal niets vinden.

Over het algemeen rijd mijn opel vectra zonder problemen, alleen de laatste tijd heeft hij enige kuren. Als ik bv boodschappen ga doen, dan rijd hij probleemloos naar de winkel, ca 20 minuten rijden. Dan doe ik mijn boodschappen, laad ze in en vertrek, er zal dan ca 3 kwartier tussen hebben gezeten vanaf het moment dat ik de vectra parkeerde. De auto start probleemloos, maar enkele meters verderop slaat de motor af. Je kunt hem wel gewoon weer starten, dit doet hij zonder problemen direct, maar enige meters verderop slaat hij weer af, dit gebeurt dan 2 a 3 keer achter elkaar en dan is het over, dan kun je er weer gewoon mee verder rijden. Als je hem tussentijds niet parkeerd kun je gewoon blijven rijden, dan gebeurt er ook helemaal niets, alleen als je hem wel parkeerd en even later weer weg wil gaan geeft hij deze problemen. Je kunt hem na het afslaan gewoon weer starten en verder rijden.Ook kwam het 1 maal voor dat het oranje lampje van mijn motor ging branden en sloeg daarna de motor af. De kuren heeft de vectra niet wanneer de motor koud is of als je gewoon door blijft rijden, bij wijze van spreken kun je rustig een uur of langer gaan rijden zonder dat de motor af zal slaan.De garage kon niets vinden, maar misschien is er iemand onder jullie dit weet wat dit kan zijn?

In elk geval bedankt voor het lezen van mijn oproepje...

jennah

Geplaatst door jennah (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 10 jaar geleden

Je bent uitermate correct en aardig in je oproepje :)

Ik verdenk je bobine..
Zolang je rijd zal hij net zijn warmte kwijt kunnen maar zodra je stil staat zal dat niet meer lukken omdat het blok zelf ook warmte uitstraald.
Hierdoor kan ie even dienst weigeren...
Het is maar een gissing hoor maar ik heb iets soortgelijks eens meegemaakt en komt vaker voor bij Opel uit deze jaren.

jennah (0), 10 jaar geleden

Hoi hoi,

Bedankt voor je reactie...hoe kan ik erachter komen dat het inderdaad de bobine is? Ik had vandaag het idee dat na zo'n 3 kwartier rijden en de motor dus helemaal warm was, ik een vreemde lucht rook, niet heel sterk maar licht, ik kon de lucht niet goed thuisbrengen, volgens mij geen olie, maar meer een soort smeringslucht misschien??? Ik vind het heel vervelend niet te weten of het ernstig is of niet, ik heb weinig trek om een keer s avonds of s nachts met panne te komen staan.

C.Jonker (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja dat is heel moeilijk om te zeggen omdat je dat gewoonweg niet kan weten waneer iets stuk gaat ..
Misschien kan de garage het scoopbeeld in de gaten houden waneer het blok warm loopt?
Die lucht kan ik niet verklaren..moet je als het weer voorkomt meteen even stoppen als dat kan en proberen te plek te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.