Opel Corsa B: Raam-antenne aansluiten?

Hallo mensen,
ik heb een opel corsa B en ik heb een raam-antenne gekocht omdat mijn ontvangst slecht was, en de oude antenne dus waarschijnlijk redelijk
kapot is...(auto is tweedehands). Nu weet ik dat de dikste kabel achterin de radio moet..maar kan iemand mij helpen wat ik met de rest van de kabels moet doen?
Ik heb een kabel met een ringetje en twee losse kleine kabeltjes...

alvast bedankt,
grt Synner

Synner37

Geplaatst door Synner37 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kleijn (0), 14 jaar geleden

begrijp ik even niet effe wat duidelijker omschrijven

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Dat zal een antenne met versterker zijn...de dikke is de coax kabel (antenne) en die 2 anderen voor de 12volt naar de versterker.

mvg,
Hans

Synner37 (0), 14 jaar geleden

Sorry voor het vage formuleren.
Het komt erop neer dat ik dus aan de ene kant van de lange kabel de antenne heb, met daaraan nog een klein apart kabeltje van ongeveer 20 cm met een soort ijzeren ringetje aan het uiteinde. Aan de andere kant van de lange kabel is dus de coax die achterin de autoradio moet. Hieraan zit ook een klein kabeltje van ongeveer 20 cm, maar zonder ijzeren ringetje aan het uiteinde, dus zeg maar gewoon een 'open' kabeltje. Nu is mij de vraag waar ik deze losse kleine kabeltjes moet doen?

kleijn (0), 14 jaar geleden

zal de massa zijn

erik lett (0), 14 jaar geleden

Met het ringetje zal de - zijn zal wel de kleur zwart zijn
Het andere kabeltje zal de geschakelde + zijn meestal rood of gebeurt ook wel geel

jackvectrac2.0ne (0), 14 jaar geleden

Het draadje met het ringetje aan is de massa. Die zul je aan de carrosserie vast moeten maken de dikke is de antenne kabel die achterin de radio moet en het andere draadje zul je aan de remote van de radio moeten hangen. (zal in de meeste gevallen blauw zijn)
Maar dat kun je meten met een multi meter als de radio aanstaat moet er 12volt op staan is de radio uit dan staat er geen 12 volt op.

Gr jack

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Slechte radio ontvangst bij o.a. de Corsa heeft vaak als oorzaak dat de originele antenneversterker niet is aangesloten op de radio.
Meestal zit er dan een verloopkabel tussen de originele radioaansluitstekker van de auto en het toestel zelf. Die verloopkabel stuurt dan de antenneversterker niet aan.
Is de auto voorzien van een originele fabrieksradio of een achteraf ingebouwd toestel van een ander merk?

Synner37 (0), 14 jaar geleden

Kijk, dat zijn antwoorden waar ik wat aan heb. Bedankt allemaal!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.