Opel Zafira: raam bediening achterste ramen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik ben naar Kroatie op vakantie gegaan. Daar deed het linker achterraam plotseling niet meer. De dag erna deed de centrale vergrendeling van die deur ook niet meer. Toen gingen de voorste ramen alleen helemaal open als je de knop ingedrukt hield. Niet meer automatisch dus. Na twee dagen deed alles weer normaal behalve het linker achterraam. Nu twee weken thuis en nu doet het rechterraam ook niet meer met de bediening voor en achter (beide ramen). Heb het rubber uit de middenstijl gehaald en daar bleken nogal wat kabels door. Alles vervangen en gesoldeerd. Maar geen resultaat. Beide ramen blijven gesloten. Reset uit boekje gevolgd maar ook geen resultaat.
Nu wil ik de voorste kabels controleren maar als ik het rubber uit de stijl haal zit er aan de binnenkant ook een rubber. Er zit dus alleen een kraag om dit rubber om door de stijl te komen en deze waterdicht te maken. Hoe kan ik de kabels in dit rubber controleren????? Of zou de schakelaar aan de voorkant defect zijn?
Kan ik deze schakelaar ergens bestellen op het net?

knocohgl

Geplaatst door knocohgl (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

CorsaC (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit er waarschijnlijk een kabelbreuk in de bakabeling van de achterdeuren waar deze uit de b-stijl komt en de deur in gaat.
Jos

knocohgl (0), 14 jaar geleden

Zoals ik in mijn verhaal heb aangegeven heb ik alle zichtbare breuken verholpen.
Nu doet het voorste raam ook raar. Hij gaat alleen naar beneden als je de knop blijft vasthouden. Normaal gaat hij automatisch. Ik heb het idee dat het blokje met de schakelaars aan de bestuurderskant misschien defect is.

Weet je ook hoe ik het rubber van de voordeur naar de stijl kan 'openen"? Ik kan namelijk niet in het rubber, deze loopt door aan de binnenkant. Hoe kan ik de voorste kabels controleren.

knocohgl (0), 14 jaar geleden

Ben er intussen uit.
Was een combinatie van problemen. Ten eerste de bedrading.
Met het herstellen heb ik waarschijnlijk het chassis geraakt waardoor de zekering er door was. Deze had ik namelijk vooraf al nagekeken.
Daarna was het probleem nog niet verholpen.
Heb de schakelaarbehuizing los gehaald en de kabel direct op de printplaat aangesloten. Op de knop van de achterste ruit gedrukt om te openen en toen schokte de ruit naar beneden als ik met de schakelaartje heen weer ging. Het probleem zat dus ook in de schakelaar aan/uit van de achterste ramen.
Op de sloop een vervanger gekocht en alle problemen zijn verholpen.

Nieuwprijs schakelaar bij de Opeldealer €146,00 incl. en bij de sloper €5,00.

kleijn (0), 14 jaar geleden

ja maar dat is niks nieuws

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.