Opel Opel Astra F c16nz: Raar geluid uit carburateur

Bouwjaar: 1992

Ik heb laatst raar geluid uit de carburateur (lijkt vandaar te komen als ik me oor op het huis erop leg).

Ik startte gister de auto in de ochtend en kreeg een harde hard tikkent/schurend geluid. Ik dacht eerst olie bleek niet zo te zijn. Ja en als ik rij hoor ik een fluit tussendoor. Voornamelijk goed te horen bij 3000 toeren. Het klinkt niet gezond, hoe kan dit plotseling gebeuren? Ik weet niet zeker als het uit de carbu komt, het geluid kan ook gewoon doorlopen daarheen maar hij lijkt wel boven de motor te komen. Ik heb 'm nu ook voor de deur staan, durf er niet mee te rijden...

alvast bedankt..

ohja moet erbij vermelden dat de motor niet merkbaar anders presteerd, ik heb niets gemerkt dus hij rijdt nog wel en reageert ook nog wel fel..

AstraGT740

Geplaatst door AstraGT740 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Nathan (0), 20 jaar geleden

Was dat geluid (schurend) bij het starten of continue?

Groetjes,

Nathan

Nathan (0), 20 jaar geleden

Was dat geluid (schurend) bij het starten of continue?

Groetjes,

Nathan

AstraGT740 (0), 20 jaar geleden

Het was toen zwaar schurend, ik heb net een nadere blik geworpen, gister had ik beetje olie bij gedaan, zit nu wel iets over max. maar ik denk dat olie neit meer goed is. En dat het geschuur van de zuigers is, dat je dat hoort door de carbu, want ik had net filterhuis eraf gehaald en hoorde toen stationair al licht piep/geschuur.

Heb 'm tijdje laten staan (dagje) en net eventjes gereden, in begin viel het reuze mee, daarna beetje zitten trappen en toen kwam het geluid weer. Dus ik denk olie verversen of olie verdeelt zich niet goed? Ik DENK dit, dus zou graag willen horen wat het kan zijn :)

AstraGT740 (0), 20 jaar geleden

Ohja het was bij starten erg, liet 'm toen even stationair lopen werd minder maar het blijft continue eigenlijk...

Vandaag was het vrijwel weg, hoorde het na het verwijderen van filterhuis, en na het rijden kwam het weer terug...

Nathan (0), 20 jaar geleden

Klinkt misschien raar, maar controleer de ophanging van je dynamo een...Dit is de metalen beugel aan de distributiezijde.Deze heeft onderaan een bevestiging met een rubber...Het gebeurd weleens dat dit rubber scheurt, kapot gaat en dan tegen de motor tikt, wat bij hogere toeren een tikken/krakend geluid maakt, luister ook eens naar de dynamo zelf...Daarnaast kun je de startmotor eens controleren..Of weet je zeker dat het UIT de motor komt?

AstraGT740 (0), 20 jaar geleden

Uit de motor tikt het alleen, maar dat is nog een lek ergens in uitlaat systeem bij het gas geven, uitlaatspruitstuk of de pakking van de voorpijp, moet ik nog keer laten nakijken. Ja dat andere geluid komt volgens mij niet uit de motor. Want als ik naar beneden ga richting motor hoor ik niet veel, als ik naar boven ga hoor ik het fluitende geluid richting de carbu, zou best kunnen dat dynamo is, zal morgen even nakijken. Ik dacht zelf nog mischien dynamo, had daarna v-snaar spanning gekeken, koud leek ie nog wel in orde, warm LEEK hij wel wat minder. kon dynamo gewoon draaien terwijl motor stil stond, welis waar met wat weerstand...

Nathan (0), 19 jaar geleden

De tik uit de uitlaatpijp is i.d.d. waarschijnlijk de konische afdichtring tussen het uitlaatspruitstuk en de voorpijp...Als je plots gas geeft, hoor je een metalen tik...Maar heb je de ophanging van de dynamo (het rubber aan de cilinderkop + schroef)al gechecked?

Groeten,

Nathan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.