Opel Meriva: radiator verwarming

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 I 16V 74 Kw

Hallo, bij deze wagen werkt de verwarming niet optimaal, de radiator
van de verwarming is aant verstoppen.
Ik heb deze al proberen open te krijgen maar het is niet gelukt.
Welnu is mijn vraag of iemand me kan vertellen hoe ik deze moet vervangen
en/of daar veel werk aan is.
Alvast bedankt.

Frankie3226

Geplaatst door Frankie3226 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je er zeker van bent dat de kachel verstopt is moet hij te reinigen zijn zonder demontage. Ga spoelen met heet water en veel soda, Ook azijnreiniger gaat de ketelsteen te lijf. Het mooiste is als je het van verschillende kanten doet. tegen de stroomrichting in beginnen. Gebruik de kachelslangen om het werkje eenvoudiger uit te kunnen voeren.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

ketelsteen? cor dat was vroeger tegen woordig gebruikt men koelvloeistof en dat geeft volgens mij geen ketelsteen, maar inderdaad spoelen met soda

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Mee eens Jan, als alles oke is.. Maar, hoe raakt een koelsysteem dan verstopt?? Ga er maar van uit dat als er een hardnekkige verstopping is? het dan een motor is met een verleden.. bijgevuld met water?? En vele soorten koelvloeistof hebben nog steeds geen eeuwig leven wat betreft de antie corrosie dope's. Zolang de zijkanten en pijpen van de radiateur en de leidingen langs de motor van p...bakken staal zijn gemaakt zal er ketelsteen gevormd kunnen worden..

danny1929 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het een meriva betreft met een automatische airco[ecc] controleer dan een de verbinding van het stelmotortje op het asje van de kachelkraan.De willen wel een breken scheuren zodat er geen goede verstelling van warm/koud kan plaatsvinden.Je kan dit motortje asje zien door het handschoenkastje uit te bouwen en en eventuleel met ingeschakeld contact te kijken wat er gebeurt met deze verbinding als je op de bedieningunit van de ecc de temperatuur anders instelt.Dit geld echter alleen als de meriva ecc heeft!!!!!er is ook een buitendienst oplossing van door opel maar dat komt er op neer om een gewone slangeklem om het asje te zetten zonder dat je het geheel hoeft uit te bouwen.Check dit maar eens.Een kachelradiateur gaat niet zomaar dichtzitten.

Frankie3226 (0) PRO, 11 jaar geleden

darmen en radiaotor uitgestoomd en darmen gewisseld.
Voorlopig alles terug ok

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

In deze tijd van het jaar werkt de verwarming altijd voldoende....

Frankie3226 (0) PRO, 10 jaar geleden

Radiator toch nog moeten te vervangen,
bij kouder weer geen optimale verwarming.
Nadien alles terug in orde.
Bedankt voor de reacties.

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

En? De oude nog ff opengemaakt?? en waardoor was hij verstopt???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.