Opel Meriva: Zwaar brommend en luid geluid uit de radio na het starten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4 120 pk

Al 2 x heb ik onmiddelijk na het starten een brommend en luid geluid, waarschijnlijk uit de radio, gekregen. Het klinkt alsof er stalen knikkers door de motor gejaagd wordt. De test van alle waarschuwingslampjes in het dashboard wordt met hoge snelheid een aantal keer uitgevoerd, de radio gaat aan, het navigatie systeem gaat zonder de gebruikelijke waarschuwing aan en na ca. 4 seconden staat er een lampje in de snelheidsmeter met een gereedschapsymbool aan.

Motor uit, paar seconden gewacht, weer gestart, weer deze storing, motor uit, paar seconden gewacht, weer gestart en weg is de storing.

Een paar weken gaat het goed en nu vanmorgen weer hetzelfde verhaal. Elke keer schrik je hevig want het geluid is alsof de radio maximal hard staat maar de volumeknop werkt daarbij niet.

De auto is bijna nieuw, nog in de garantie en ik kan met deze klacht naar de Opel dealer gaan maar mijn ervaring met klachten in nieuwe autotypes bij Opel is bedroevend.

Je bent altijd de eerste met zo'n klacht, krijgt van dom balievolk soms de opmerking dat je niet moet zeuren als de klacht niet blijvend is (stotteren van de motor bij een half-lege tank bij de Astra, oplossing van de dealer: regelmatiger tanken. zingend geluid onder de motorkap van de Meriva 2006 bij stadsverkeer, oplossing van de dealer: in lagere versnelling blijven rijden, cathalisatorlampje Meriva 2009 gaat binnen 30 km na aflevering branden, 6 bombines stuk, opmerking van de dealer: u heeft verkeerd gestart)

Na de klachten in de eerste maanden rijden de Opels verder zonder problemen, vandaar dat ik nog steeds Opel rijdt.

Dus voor dat ik met deze klacht naar de dealer ga wil ik eerst nu eens beter beslagen ten ijs komen, vandaar mijn klacht eerst hier en hopelijk ook een oorzaak en oplossing op dit forum.

H.P.M.

Geplaatst door H.P.M. (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

zafira2.2dti (0), 12 jaar geleden

Niet hatelijk bedoeld, maar heeft U al eens een andere dealer overwogen? Dit is van de zotte natuurlijk!!

Hans4040 (300) PRO, 12 jaar geleden

Hans, dit probleem moet je toch voorleggen een de dealer.
Dit is geen topic voor Problemcar, daar de auto nog in de garantie zit.

mvg,
Moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.