Opel Corsa: radiocode/resetten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo ik heb een philips sc201 radio en via een ander forum de code erbij kunnen vinden. Echter omdat te vaak de verkeerde code is ingevoerd dien ik volgens dat forum de radio meer dan een uur op stroom te zetten zodat ie reset en ik de code opnieuw kan invoeren. Klopt dit??
Iemand meer ervaring ermee want op dat engelse forum kom ik er niet helemaal uit. Dus wat is de volgorde om te resetten het invoeren weet ik, dat het via AS knop en de radio aanzetten moet en dan via preset 1,2,3,4 de code invoeren en via AS vastzetten.
Thierry

Thierrydj

Geplaatst door Thierrydj (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Inderdaad, op contact laten staan en radio aan. Hoe vaker verkeerde code, des te langer het duurt. Tot 10 keer kun je invoeren.
Als de code vaker dan 10 keer fout is geweest, kun je het vergeten. Dan krijg je deze niet meer aan de praat en kan ie bij het oud ijzer.

Thierrydj (0), 12 jaar geleden

oke maar naar mijn weten is er nooit een verkeerde code ingevoerd. En hoe weet ik nu zeker als het contact aanstaat of de radio ook aanstaat?
Je ziet dit nu dus niet op het display. Ik heb al een paar keer de stekker achterop de radio losgehaald en daarna weer vastgeklikt waarna er even op het display Safe komt te staan. Komt na een uur of langer iets op het display te staan zoals 4 streepjes om in te voeren. Dus wat is de procedure nadat je bv twee uur gewacht hebt?

Kun jij ook aan de code komen als je het nummer weet wat op de radio staat? Ik heb wel een nummer gekregen maar het is nog de vraag of dat de juiste is

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Wel natuurlijk de goede volgorde aanhouden:1. radio uit. 2. Dan auto op contact zetten. 3. AS indrukken, vasthouden en dan pas radio aanzetten. AS vasthouden totdat je pieptoon hoort. 5. Wachten tot er een cijfer zichtbaar wordt met 4 streepjes. 6. Dan pas de code invoeren. 7. Nadien alleen AS indrukken en wachten op pieptoon.

Code is volgens mij zonder codekaart niet te achterhalen. Wel kan het toestel via een opeldealer opgestuurd worden om er een nieuwe code in te laten zetten maar dat kost meer dan het toestel heeft gekost......

Thierrydj (0), 12 jaar geleden

Maar hoe weet ik nu wanneer de radio aan dan wel uit staat hij doet immers niets nu. En wanneer weet ik of ik lang genoeg gewacht heb om de procedure te starten om de code weer in te voeren?

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij radio aan brand o.a. ook de toetsenverlichting van de radio en veranderd de display

Thierrydj (0), 12 jaar geleden

Ik zal zo eens kijken of de verlichting brand,ik weet wel dat het display alleen op de datum en temp.staat en in het display stond heel even het woord safe. Ik heb vanochtend anderhalf uur het contact aangehad en daarna as ingedrukt gehouden en de radio aangezet echter er verschijnt niets op het display alleen de datum en temp gaat even aan/uit.

Thierrydj (0), 12 jaar geleden

het display van de knoppen brand heel even met aanzetten maar gaat daarna weer uit en nu????.....

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Radio niet goed, lijkt me. Knoppenverlichting moet gewoon aan blijven, ook al heb je geen code ingevoerd.

Of de stekker niet goede aangesloten. Zekering heel achter in het toestel?

Thierrydj (0), 12 jaar geleden

ja zekering is heel en de verlichting gaat even aan zie ik maar daarna weer uit. Stekker achterin zit goed en strak.
Mischien de radio defect en dan toch maar een moderne kopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.