Opel Zafira: rammel bovenin stuur of stuurkolom

Bouwjaar: 2000

Ik heb een zafira uit 2000 en op slecht wegdek. Als de auto heen en weer wordt geschud, bv wanneer het linker en rechterwiel opvolgend een oneffenheid nemen. Klinkt er en is er een rammel hoorbaar en voelbaar ter hoogte van of in het stuurwiel. Omdat het voelbaar is lijkt wel of er iets zwaars tegen de stuurstang aan klopt. Ik heb het stuur en de stuurkolom al eens gedeeltelijk gedemonteerd en verdachte zakken klemgezet met stukjes schuimrubber. Maar tot dus ver zonder resultaat.
wie helpt ?

leen6475

Geplaatst door leen6475 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

de stuurkolom zit onder het dashboard vast met 2 M8 bouten.
kontroleer deze eens of ze wel vast zitten.
Bijvoorbeeld: mijn zoon vond opeens een M8 bout tussen z`n voeten , eruitgerammeld.

mvg,
Hans.

Raymondcorsa (0), 18 jaar geleden

Kijk ook even of er geen speling op de wielen zit want de stuurkogels zijn een zwak punt van de zafira.

leen6475 (0), 17 jaar geleden

Hallo even nog de oplossing voor de rammel. Er bleek ruimte te zitten op de onderste kruiskoppeling van de stuurstang (bij de vloer) Deze kruiskoppeling zit tussen de stuurstang (vanaf het stuur) en de as vanuit het stuurbekrachtigingshuis. Deze as is schuift in de huls van de koppeling die voorzien is van spiebanen.
Om deze huls heb ik tijdelijk een kleine maat uitlaatklem gezet waardoor de speling tussen as en huls kleiner is geworden. Rammel is weg uit stuur hierdoor. Moet binnekort een nieuwe kruiskoppeling monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.