Opel Astra: 'Ratelen'

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 gl

Sinds kort maakt mijn opel een soort ratelend geluid tijdens het rijden. Je hoort het wanneer de motor flink wat kracht moet leveren; vanaf zo'n 90 als ik nog verder wil versnellen, maar ook als ik vanuit lage toeren hard wil doortrekken.
Het klinkt als metaal op metaal en een beetje onregelmatig. Het volume is een beetje afhankelijk var hoeveel power de motor moet leveren.
Dit geluid dat ik al eerder, maar alleen als ik bij hoge snelheden wilde versnellen (125+). Nu klinkt het echter luider en hoor ik het eerder.

Wat kan het probleem zijn, misschien een versleten nokkenas?

Rob_G

Geplaatst door Rob_G (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 16 jaar geleden

zou kunnen maar is moeilyk te beoordelen van achter computer.ga even langs de vakman.. vooreen deskundig advies.

Vinnie981 (0), 16 jaar geleden

Kijk eens onder de motorkap. Bij mij zat de klep voor inname van warme lucht boven het uitlaatspruitstuk een beetje los (rond de schroefjes door geroest) en dat begon te vibreren bij gasgeven. Waarschijnlijk heb je iets soortgelijks. Iemand gas laten geven en luisteren waar het vandaan komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.