Opel Astra: ratelend geluid uit kachelunit

Bouwjaar: 1999

wat is het ratelend geluid dat uit de kachelunit komt.
het komt vanonder af , en het is al te horen als je het contact aan zet.het lijkt een soort motortje ,waar is deze voor, is deze los te koppelen,of is deze te vervangen zonder het dashboard te monteren ?

dijk2241

Geplaatst door dijk2241 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

gipknows (0) PRO, 18 jaar geleden

ik denk dat dat je kachel kraan is.
ja deze kun je vervangen zonder het dashboard te demonteeren hij zit aan de rechterkand onde aan (mischien meot je wel de tussen console demonteren)
suc6
gipknows

fritske (0), 18 jaar geleden

misschien een raar idee, maar er kan ook een takje of boomblad in de aanjager zitten, heb ik ook wel eens gehad. Even op de hoogste stand laten blazen,en dan blaast ie het er misschien wel uit.

bunny (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Het kan ook het motortje zijn van de aanjager. Deze is dan vuil of moet vervangen worden. Deze zit onder de motorkap onder de ruitewissers.

ernst2884 (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk is het de verstelmotor van de buitenventilatieklep, deze gaan nog wel eens stuk, of het is het asje van deze klep dat door draait.

LOTUS (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het kraantje stuk is moet het wel gedaan zijn wanneer je geen warme lucht meer vraagt en de blazer aan .
Best eens controleren

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

ventilatiemotor zit aan de passagierszijde. let even op of er wel een nieuw interieurfilter geplaatst is. deze wordt bij dit type astra (g-type) nogal eens "vergeten". zit achter dashboardkastje tussen ventilatormotor en kachelunit.
vr.gr.

dijk2241 (0), 18 jaar geleden

ik heb het gevonden , het was de kachelkraan, bedankt voor alle reacties m.vr.gr. Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.